Menu

Vertrouwenspersoon

Home - Clubinfo - Vertrouwenspersoon

Victum moet een veilige omgeving zijn. Dit betekent dat naast de aanwezigheid van een fysiek veilige omgeving ( veilige materialen etc) , alle leden en vrijwilligers zich veilig moeten voelen.
Tot nu toe hadden we binnen Victum nog geen vertrouwenspersonen. Het afgelopen jaar heeft het bestuur hard gewerkt om deze te zoeken en aan te kunnen stellen. Het bestuur is verheugd dat we nu 2 vertrouwenspersonen hebben gevonden. In de bestuursvergadering van 6 maart 2017 is besloten deze personen aan te stellen. Ook is besloten dat zij volgens het protocol van NOC/NSF zullen werken. 
 
Wat doet een vertrouwenspersoon:
Een vertrouwenspersoon biedt in eerste instantie een luisterend oor bij zaken waar je niet makkelijk over praat. Het gaat hierbij  om bijv. pesten,  discriminatie, seksueel misbruik, ongewenst gedrag.
 Er kunnen ook andere zaken zijn die je graag met iemand bespreekt die onafhankelijk is en die buiten de situatie staat. Een vertrouwenspersoon luistert, geeft raad, kent de mogelijkheden om verdere hulp te krijgen en kan je daarover adviseren,  of kan je aanraden een officiële melding te doen. 
 
De Vertrouwenspersonen van Victum zijn:
Willy Boersma (moeder van Aetze Boersma uit senioren 5 en ook verzorgster van de selectie geweest) en 
Loek Stokx (Basketbalvereniging Houten) https://www.bcwoodpeckers.nl/vertrouwenspersoon/
 
Zit jij zelf in een situatie waarbij je een vertrouwenspersoon kunt gebruiken? Maak je je zorgen om iets of iemand in de vereniging en wil je dit met iemand bespreken? Neem dan contact op. Indien u in contact wilt komen met de vertrouwenspersonen kunt u een mail sturen naar: vertrouwenspersoon@victum.nl of naar  vertrouwenspersoon@bcwoodpeckers.nl
 (via de mail kan je eventueel jouw telefoonnummer doorgeven voor telefonisch contact)

Niet gevonden wat je zocht?