Menu

Kantine Commissie

Home - Clubinfo - Commissies - Kantine Commissie

Wie zijn wij en wat doen we?

De kantine commissie (KC) houdt zich bezig met het reilen en zeilen van alles wat met de kantine en eromheen te maken heeft.
Dit wordt gedaan door een groep enthousiaste vrijwilligers. Deze vrijwilligers zetten zich in om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Soepel wil niet zeggen dat alles gepland kan worden, vaak zal je ook direct actie moeten ondernemen.

Wij zorgen onder andere voor de barbezetting, zorgen ervoor dat iedereen zijn IVA behaalt, zorgen ervoor dat alles netjes en schoon blijft, en nog veel meer.
Als KC lid ben je vaak het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers, daarom voelen wij ons ook wel gastheer of gastvrouw.
Ook voor de bardienstmedewerkers staan we altijd klaar, zijn kunnen appen of bellen als er iets niet goed dreigt te gaan. Dit kan zijn dat de kaas op is, dat er een bepaalde muntstuk er niet meer is, etc.

We doen ons best om het de leden en bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken. Dat doen we samen met de bardienstmedewerkers.
Naast de bardienstmedewerkers hebben we vaak ook “handjes” nodig als er iets georganiseerd wordt.

De enthousiaste vrijwilligers voor het komende seizoen zijn:

 • Diana
 • Fabian
 • Micha
 • Angelique
 • Romée

heb je vragen of opmerkingen over de KC, mail dan naar kc@victum.nl of praat eens met een KC lid
We kunnen overigens altijd wel hulp gebruiken, vele handen maken licht werk.

Ons alcoholbeleid…

Binnen Victum hanteren we een duidelijk en streng alcoholbeleid. Dit is noodzakelijk om geen boetes te krijgen vanuit de gemeente en om verantwoord om te gaan met alcohol schenken.

Er wordt vanuit de gemeente bij sportverenigingen steeds vaker/strenger gecontroleerd op het op de juiste wijze verstrekken van alcohol (dus geen verkoop aan minderjarigen). De kantinecommissie let hier streng op.

Hierbij nog even kort de spelregels:

 • Sta je achter de bar dan is het verplicht om je IVA te hebben (instructie verantwoord alcohol schenken)
 • Je bent verplicht om legitimatie te vragen indien je er niet 100% zeker van bent dat iemand 18+ is
 • Van bezoekers/Victum leden wordt verwacht dat je vanuit jezelf je legitimatie laat zien als je nog geen 25 bent.  Dat voorkomt discussie/vragen (alleen officiële legitimatie geldt !)
 • Jongeren onder de 18 die alcohol nuttigen zijn zelf ook strafbaar !
 • Alcohol mag uitsluitend vanaf 14.00 uur worden geschonken
 • Het is uitsluitend toegestaan om alcohol te nuttigen in de kantine en op het terras. Dus niet op de tribune en ook niet in de kleedkamers!
 • Meenemen van alcohol van buiten Victum en het nuttigen hiervan binnen Victum is ten strengste verboden
 • Spreek elkaar aan op overtreding van deze reglementen en help ons om boetes te voorkomen
 • Mochten er overtredingen worden geconstateerd dan kan Victum een boete van € 1.400,- opgelegd krijgen. Bij herhaling kan besloten worden de horecavergunning in te trekken.

Wij realiseren ons dat bovenstaande alleen kan worden uitgevoerd en gehandhaafd met de volledige medewerking van onze leden en vrijwilligers! Wij rekenen op jullie!

Barrooster 

Een van de belangrijke taken die uitgevoerd wordt door de KC is het regelen van de bardienst. Zonder mensen achter de bar is er natuurlijk geen gezelligheid in de kantine!
 
De werkzaamheden zijn altijd heel divers en variëren van het helpen van mensen tot het bijvullen van de theezakjes en het te woord staan van bondscheidsrechters. De mensen achter de bar vervullen dan ook de rol van gastheer/vrouw op dat moment. Naast de werkzaamheden is er uiteraard ook altijd wel tijd voor een praatje met de mensen die aan de bar komen en hoeft de barmedewerker zich geen moment vervelen.
 
Het maken van het barrooster is altijd een behoorlijk karwei en wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om ons hierbij te helpen. Als het je leuk lijkt om af-en-toe eens een bardienst te draaien, schroom dan niet en mail ons via het eerder genoemde emailadres! Je zal er uiteraard niet alleen voor staan en wij zijn altijd bereikbaar voor vragen en/of opmerkingen.

Niet gevonden wat je zocht?