Menu
Fijne vakantie en tot volgend seizoen!
2020: Victum 40 Jaar!
Korfbalvereniging Victum
2020: Victum 40 Jaar!

Vlaggenschip wint na hard werken verdiend van Nova 1 in wedstrijd op het scherpst van de snede

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Vlaggenschip wint na hard werken verdiend van Nova 1 in wedstrijd op het scherpst van de snede

Vandaag was een typische herfstdag, met zon, regen en wind. Na een drukke middag, kon ik mij rustig nestelen om ons eerste in actie te zien. Ik had gehoord dat het vorige week zeer moeizaam ging, maar ach het gaat om de punten. Wij begonnen met Romee, Sarah, Niels, Mark (aanval), Rianne, Julia, Teun en Maarten (verdediging). Ondanks het niet zo beste weer, was het terras vol met nieuwsgierige mensen, en ik zag ook de nodige jeugdleden. Nova opende de score, maar het antwoord kwam van Mark (klein kansje) en Maarten (schot). Beide teams waren slordig in deze periode, waarin beide teams moeite met scoren hadden, en soms ook niet de opdrachten van Lion goed uitvoerden. Het scoreverloop liet dit dan ook zien. Romee (3-2, schot) en Niels (4-2 en 5-4 beide uit een schot) hielden onze eer hoog. Maar Nova kwam vlak voor rust langszij. Gelukkig voor ons wist Julia (klein kansje) de ruststand op 6-5 te brengen zodat wij met 1 punt voorsprong gingen rusten. 
 
Beide teams waren niet tevreden de rust in gegaan, en wilden revanche in de tweede helft. De teams gingen dan ook vol in de aanval, maar het was Rianne (schot) die de 7-5 scoorde, en dat leek ons vleugels te geven. Maar daar dacht nova anders over, en zij draaiden de wedstrijd om in een 7-8 voorsprong. Ondertussen was Patrick erin gekomen voor Niels, en begon aan beide kanten al vroeg het wisselen. Rianne (schot) bracht ons op weer naast Nova, maar ook nu sloeg die hard terug (8-9). In deze fase bleek dat beide ploegen zich ergerden, en dat beïnvloedde aan beide kanten het spel. Patrick lokte met zijn ervaring slim een strafworp uit, en zo stonden wij weer voor. Dit duurde niet lang (10-10). De slotfase brak aan, en beide teams werden lichtelijk nerveus en speelden soms te gehaast. Maar door doelpunten van Sarah (schot), Romee, Julia (beide met een vrije bal) en Mark (schot) werd de eindstand bepaald op 14-10. Al met al een moeizame wedstrijd, maar wie maalt daarom, want het zijn de punten die tellen. Langzamerhand zie ik ook steeds meer de hand van Lion in het spel van ons vlaggenschip. En ik moet eerlijk zijn, er werd hard gewerkt, en geknokt voor elke bal.
 
Theo Bosmans