Vlaggenschip toont karakter en wint verdiend van Rust Roest 1

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Vlaggenschip toont karakter en wint verdiend van Rust Roest 1

Bij de start van een nieuwe seizoen, is het altijd spannend, zeker nu wij een nieuwe trainersstaf hebben. Voor de wedstrijd nog even met Lion gesproken (nee ik ga niet uitwijden waarover). Daarna een plekje in de schaduw gezocht, zodat ik rustig de wedstrijd kon gadeslaan. Ook nu weer zoals bij alle seniorenteams en de A1 een minuut stilte, en dat zag er bij het volle terras indrukwekkend uit. Daarna begon de wedstrijd, met in de basis, Romee, Rianne, Niels, Teun (aanval), Julia, Sarah, Patrick en Maarten (verdediging), en door doelpunten van Niels (schot) en Teun (doorloop) namen wij een 2-0 voorsprong. Rust Roest antwoordde direct, en beide ploegen konden opnieuw beginnen.  Ondertussen was het nog drukker geworden op het terras, ondanks de hitte. Maar dat maakte niet veel uit, want door doelpunten van Teun, Rianne (beide met een schot), Sarah (subliem benut klein kansje), Julia (na een beauty van een aanval, die zij afrondde met een schot) en Niels (schot) werd het 7-2. Rust Roest scoorde de 7-3, waarna Mark erin kwam voor Niels. Maar nu was het Julia (schot) die de 8-3 scoorde. Daarna werd het even rommelig aan onze kant en werden de opdrachten van Lion niet of slordig uitgevoerd, en daardoor kwam Rust Roest terug tot 8-6.  Sarah (schot) scoorde de bevrijdende 9-6, Dat Rust Roest nog scoorde, maakte niet veel uit, en zo was de ruststand 9-7.

De bespreking gebeurde aan onze kant in de bestuurskamer, maar Rust Roest deed dat lekker buiten in de schaduw, en ik weet niet of dat wat uitmaakte, maar aan de stand wel, want het werd 9-9. Dat was even slikken, maar goed bij korfbal kan alles gebeuren, en de tweede helft was nog lang. Maarten (klein kansje, heel slim afgerond) bracht ons voor, maar het antwoord volgde direct. Dit leek het startsein voor een spannend restant. Maar daar dachten wij anders over. Eerst was het Niels die bijna laconiek, een doorloop met 1 hand achterwaarts afrondde, en dat werd gevolgd door doelpunten van Mark (strafworp) en een schitterende dieptebal die door Julia magistraal werd afgerond. Rust Roest scoorde de 13-11. Maar het bleef een leuk en enerverend duel, met doelpunten aan onze kant van, Niels (14-11, schot), Maarten (15-12, schot), waarna Maarten na een sublieme actie van Patrick mooi de 16-12 scoorde. Niels (twee schoten) breidde de voorsprong uit naar 18-12, en Rust Roest was geslagen. De 18-13 viel nog wel, maar Maarten (schot) scoorde de 19-13. Luuk kwam er later nog in voor Patrick, en aan de kant van Rust Roest onze Noel. Rust Roest had het slotakkoord en bepaalde de eindstand op 19-14. Al met al een perfecte afsluiting van een dag die vol emotie en herdenkingen was. Ik wil nogmaals benadrukken, dat ik, maar ook iedereen binnen Victum trots mag zijn op de saamhorigheid die wij uitstralen, en dan bedoel ik niet alleen vandaag.