Vlaggenschip sluit veldseizoen af met klinkende zege op Maassluis 1

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Vlaggenschip sluit veldseizoen af met klinkende zege op Maassluis 1

Vandaag speelde ons eerste de laatste wedstrijd voor het seizoen, het was wederom mooi en warm weer. Maar nu was er wel veel publiek, ik zag zelfs spelers van Nova 2 (wat tegen ons derde speelde), die de wedstrijd uitkeken. Maar goed na de zaal was er maar 1 punt gepakt, dus wilde het eerste ons als publiek verwennen. Wij begonnen met Karen, Romee, wouter, Mark (aanval), Rianne, Sarah, Patrick en Teun (verdediging). De scheids floot voor het begin, maar niet wij, maar Maassluis opende de score. En de toon was gezet, maar het antwoord kwam van onze senior, die op volle snelheid een doorloop mooi afrondde (dan hebben wij het over onze aanvoerder Wouter). Daarna raakte Karen (na 1 ½ minuut geblesseerd, en moest vervangen worden door Julia. Het spel lag daarom zeker vijf minuten stil. Daarna hervatte de scheidsrechter de wedstrijd, en was het Patrick (schot) die ons op voorsprong zette. Helaas scoorde Maassluis direct vanaf de aftrap de 2-2. Langzaam zag je dat de gretigheid er bij ons afspatte ondanks de hitte. En dat werd beloond, want door doelpunten van Wouter (doorloop), Julia (schot), Rianne (doorloop) en Teun (strafworp) werd het 6-2. Maassluis scoorde de 6-3, en even was er een status quo (nee, niet de rockband, maar een gelijkspel).  Rianne (7-4), Mark (8-5), Julia (9-5, allen met een schot), zetten ons op een voorsprong van vier doelpunten. Maassluis probeerde het wel, maar aan onze kant waren wij scherp, ook met het verdedigen. Rianne, die al eerder in de wedstrijd uit een doorloop scoorde, deed het nu zelfs tweemaal achter elkaar, en zo werd het 11-5. Josephine kwam erin voor Sarah, maar het was Maassluis wat scoorde (11-6). En ja hoor Julia mocht haar specialiteit uitvoeren en benutte sereen de vrije bal. Bij 1 van de daaropvolgende aanvallen klonk er vanuit het publiek gejuich op, want het was Josephine (schot) die de13-6 scoorde. Maassluis pikte een goaltje mee, maar wij sloegen keihard terug, want door doelpunten van Mark (schot) en Julia (omdraaibal), kwamen wij op 15-7. Dat Maassluis daarna nog scoorde deed er niet veel toe, en zo was de ruststand 15-8.

Iedereen even bijkomen van een flitsende eerste helft, en de tweede helft begon met een wissel aan onze kant (Niels, kwam erin voor Mark). Maar het was Maassluis wat het eerste doelpunt scoorde. Daarna liet Niels weer eens zien hoe lekker hij kan schieten (16-9). Maassluis pruttelde nog wel tegen (16-10), maar door doelpunten van Patrick (strafworp en schot) werd de marge acht, en leek het gespeeld, maar goed bij korfbal weet je nooit. Beide teams sloegen aan het wisselen, bij ons maakte het niet veel uit, want de machine was geolied en liep op rolletjes. Niels, Romee en Sarah (allen met een schot) brachten de stand op 21-10. Daarna even een terugval, wat normaal is in deze hitte, maar Maassluis profiteerde hier goed van en kwam terug tot 21-12. Het antwoord kwam van niemand anders dan Niels (schot). Maar ook nu weer gaf Maassluis goed tegenstand (22-14). En leek Maassluis even hoop te hebben, maar die werd door Wouter (doorloop) en Niels (schot) in de grond geboord. Daarna kwam Karen er in de laatste minuut nog even in, zodat zij afscheid kon nemen, onder een luid applaus. De stand veranderde niet meer, en zo bleef het 24-14. Al met al een verdiende winst, in een wedstrijd waarin zij hebben laten zien wat zij kunnen. Ik en ook het vele publiek hebben zich ontzettend vermaakt op deze warme zaterdagmiddag.