Fijne vakantie en tot volgend seizoen!
2020: Victum 40 Jaar!
Korfbalvereniging Victum
2020: Victum 40 Jaar!

Vlaggenschip gaat strijdend ten onder tegen koploper Sporting Delta 1

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Vlaggenschip gaat strijdend ten onder tegen koploper Sporting Delta 1

Nadat ik om 11.00 uur Andrea (van de B1) had begeleid bij het fluiten, en ik een leuke wedstrijd van de F2 had gezien, was het na een lange dag tijd voor het eerste. Zoals ik aangaf was het druk op de tribunes, en het lipe nu helemaal vol. Zoals altijd zit ik lekker tussen onze jeugd in ons supporters vak, waar veel herrie (trommels) is, maar waar de eenheid van onze vereniging goed wordt weerspiegeld. Vandaag kwam de koploper op visite, het zou geen gemakkelijk klus worden, maar je weet maar nooit. Wij begonnen met Rianne, Romee, Teun, Niels (aanval), Julia, Karen, Mark en Irwan (verdediging). Zoals het een koploper beaamt, namen zij het initiatief en opende de score. Teun (strafworp) trok daarna de stand gelijk. Het antwoord volgde direct, en zo stond het 1-3. Teun (schot) scoorde de 2-3, maar ook nu weer direct een antwoord. Irwan (schot) scoorde daarna de 3-4. Sporting Delta gaf gas en het werd 3-7. Wat nu volgde was een boeiende strijd, Sporting liet even het gas los, en daar profiteerden wij goed van, want door doelpunten van Irwan (schot en strafworp) en Niels (schot) werd het 6-7. S De tegenstander herpakte zich, en liep uit naar 6-9, waarna Irwan vanaf de strafworpstip het verschil op twee bracht (7-9). Ook nu weer een sprintje van Sporting Delta (7-11). Daarna brak de periode van Julia aan (ik had bij het verslag van de A1, haar al genoemd). Want door twee vrije ballen van haar werd het 9-11. De rust kwam in zicht, en daar maakte Sporting het verschil nog groter (9-14), Maar het was weer Julia (vrije bal) die scoorde. Het laatste woord was echter voor Sporting Delta (10-15).

De tweede helft, beloofde ook weer een spektakel te worden qua doelpunten. Sporting Delta opende net als aan het begin van de wedstrijd de score (10-16). Daarna begon het wisselen, Jens kwam erin voor Teun. Maar het Sporting Delta dat scoorde. Mark vond een gaatje en schoot van afstand mooi de 11-17 binnen. Het midden van de tweede helft werd gekenmerkt, door het om en om scoren. Irwan (strafworp, 12-19), Niels (schot, 13-20), Mark (schot, 14-21), Julia schot, 15-21), Romee (vrije bal, 16-22) en wederom Julia (strafworp, 17-23). Sporting Delta vond het daarna genoeg, en liep uit naar 17-26. Door dit gat, leek de wedstrijd gespeeld, en liet Sporting Delta het gaspedaal even los. Wij maakten daar dankbaar gebruik van, en door doelpunten van Irwan (schot) en Niels (strafworp, en schot) werd het 20-26. De wedstrijd kwam in dei eindfase, en bij beide teams sloeg de vermoeidheid toe. Het werd 20-29, en dat werd gevolgd door de 21-29 van Niels (doorloop). Het antwoord was duidelijk, en zo werd het 21-31. Maar wij rechten nog eenmaal onze rug, en zo werd de eindstand van 23-31 bereikt door doelpunten in de slotfase van Niels (strafworp) en Teun (schot). Al met al een wedstrijd waar veel passie en strijd in zat, en zodoende gingen de toeschouwers toch met een tevreden gevoel naar huis, want ons vlaggenschip heeft wederom laten zien, wat men kan. Blijf zo doorgaan, en dan volgen er snel meer punten.