Vijfde verliest openingsduel terecht van MIA 5

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Vijfde verliest openingsduel terecht van MIA 5

Het was vandaag weer eens ouderwets Hollands weer, dat wil zeggen regen en wind. Maar goed, dat hoort er ook bij, want het kan niet altijd mooi weer zijn. Na vorige week, en de training van donderdag, hadden wij er weer echt in. Eerst bespreken, maar ik miste het begin, omdat ik met het G team bezig was, maar goed ik viel uiteindelijk met mijn neus in de boter, want Aetze had alvast het voortouw genomen. Daarna ons voorbereiden, ik ging lekker in de droge dug-out zitten, en genoot van de warming up. Wij begonnen met Emma, Marlijn, Tobias, Sam (aanval), Sem, Ilonka, Fabian en Jeffrey (verdediging). MIA trok direct de wedstrijd naar zich toe, en nam een 0-3 voorsprong. Dat was even schikken, maar goed wij zijn wel wat gewend als team. Jeffrey (schot) scoorde de 1-3, en dat leek voor ons de bevrijdende treffer te worden. Maar helaas, MIA sloeg direct terug (1-4). Je zag dat het bij ons aanvallend niet echt lekker liep. Verdedigend stond wij wel goed. Sam (schot) scoorde de 2-4. Waarna Aetze erin kwam voor Fabian. MIA scoorde de 2-5, en ons antwoord volgde direct, doordat Sem een doorloop mooi afrondde. Wij gingen daarna op jacht en hadden een overwicht, maar door dom balverlies, scoorde MIA in de laatste seconde voor rust de 3-6.

In de rust, de wonden gelikt, en ons weer opgericht, om de inhaalrace in de tweede helft door te zetten. Wij zetten dan ook direct aan, maar de doelpunten viel aan de andere kant (3-8). Even leek het erop, dat wij een zware nederlaag zouden lijden, maar wij herpakten ons. Tobias (schot), Aetze (doorloop), Sam (strafworp) en Emma, die een mooi genomen vrije bal goed afrondde, brachten ons weer in de wedstrijd (6-8). En zo leek het alle kanten op te kunnen. Helaas voor ons wilde MIA ook voor de zege gaan, en liep uit naar 6-12. Wat mede kwam door de vele fouten die wij maakten. Maar goed daar leer je van. Mariëlle kwam erin voor Ilonka, en daarna brak de slotfase aan. Wij bleven gaan, en dat resulteerde in het mooist gescoorde doelpunt van deze wedstrijd, die voortkwam uit een even mooi opgezette aanval, die werd afgerond door Sem met een afstandsschot. Helaas voor ons lukte het ons niet meer om te scoren, en stond er aan het einde 7-12 op het scorebord. Na afloop samen met de tegenstanders genoten van de pizza’s van Domino’s aangezien wij team van de week waren, en het was dan ook heel gezellig. Zo zie je maar, het is sport, maar de gezelligheid na afloop toont de saamhorigheid bij Victum. En daar bedoel ik mee, dat toen MIA wegging, spelers van het eerste, tweede en derde binnen druppelden en gezellig met ons mengde onder het genot van een drankje en eten. Het werd dan ook lekker laat, en ik ging dan ook ondanks de nederlaag, met een tevreden gevoel op huis aan.