Menu

Vijfde vecht tot het bittere einde, en gaat strijdend ten onder tegen De Vinken 3

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Vijfde vecht tot het bittere einde, en gaat strijdend ten onder tegen De Vinken 3

Vandaag was voor het vijfde de laatste wedstrijd van het seizoen, ja denken jullie dan, wat nou, dat geld toch voor bijna ieder team. Dat klopt, maar bij ons gingen vijf van de zes dames stoppen (alleen Ilonka, die gaat naar de midweek, en Mariëlle, die gaat bij Woudenberg spelen). Dus ja een bijzondere wedstrijd, maar goed zo benaderden wij deze niet. En ik heb de afspraak met het vijfde, dat als er grote nederlagen zijn, ik er geen verslag van maakt, maar dit is een uitzondering. Wij moesten ook nog eens om 11.15 uur spelen in Vinkeveen, dus vroeg verzamelen. Wij vertrokken mooi op tijd, en in de auto met Fabian, Ilonka en ondergetekende hadden wij lekkere ontspannen gesprekken. Maar goed, aangekomen in Vinkeveen, snel omkleden, en bespreken. Wij begonnen met Femke, Ilonka, Pascal, Jeffrey (aanval), Jeske, Rianne, Tobias en Fabian (verdediging), en op de bank zaten Marlijn, Mariëlle en Aetze. Bij de kring voor de wedstrijd, mocht ik weer eens ons de moed inspreken, en dat werkte motiverend (zoals altijd). Maar goed, de wedstrijd begon en het werd direct 1-0, zoals altijd deed dat ons niets, want wij zijn ervaren rotten. Jeffrey, scoorde uit een wegtrekbal, en op aangeven van Pascal de gelijkmaker. Daarna was het De Vinken, dat uitliep naar 3-1. Maar het antwoord kwam van Jeffrey (schot) die de 3-2 scoorde. Het leek erop, dat wij gelijke tred konden houden, en dat zag je ook terug in het scoreverloop. Jeske  (4-3) en Tobias (7-4, beide met een schot). Maar ineens ging het bij ons minder, en werd het 11-4. Nadat het 10-4 was geworden, kwamen Aetze (voor Fabian), Mariëlle (Jeske) en Marlijn (Ilonka) erin. EN dat werkte, want door doelpunten van Tobias (schot) en Marlijn (wegtrekbal) werd het 11-6. Maar het was De Vinken dat de ruststand op 12-6 bepaalde.
 
De tweede helft, begon de tegenstander direct met druk geven, en zo werd het 14-6, en dacht men de buit is binnen. Maar zoals ik wel vaker schrijf, geeft het vijfde het nooit op. En door doelpunten van Jeffrey (schot en strafworp) en Aetze (schot) werd het 14-9. De Vinken scoorde de 15-9, maar ook nu weer direct een antwoord van onze kant. Fabian (schot) scoorde fraai de 15-10. Helaas voor ons, was het De Vinken, dat uitliep naar 18-10. Daarna viel Rianne in haar laatste wedstrijd uit met een hersenschudding na een botsing met haar tegenstandster. Dat was voor ons allemaal schrikken. Maar nadat Jeske er weer ingekomen was, moesten wij weer verder. Jeffrey (wegtrekbal) scoorde fraai de 18-11, Daarna brak de eindfase aan, en nadat het 19-11 was geworden, scoorde Jeske, met een fraai schot de 19-12. De laatste minuten, waren wij leeg gespeeld, en lukte het ons niet meer om te scoren, en dat deed De Vinken wel, en zo werd het 24-12. Ons seizoen is ten einde, maar een leuk feitje is, dat wij zowel voor, als na de zaalcompetitie 55 doelpunten scoorden (in totaal dus 110). Dat gebeurt niet vaak. Al met al een wisselend seizoen., maar wel met plezier, en ook dit jaar, was het nooit saai in het vijfde. Ik zou er een boek over kunnen schrijven (o ja, dat heb ik ook gedaan, en het vijfde krijgt een exemplaar hiervan). Zondag hebben wij als team een bbq, en daarna zie ik jullie 22 juni op de slotdag, en gaan wij daarna genieten van een welverdiende vakantie. Komend seizoen ben ik wederom bij het vijfde, maar er is ook een verrassing, en als het goed is lezen jullie die maandag op de site (dat wil ik namelijk apart doen), niks ernstigs hoor. Maar ik vind een verrassing ook wel eens leuk. Het is iets wat ik al een tijdje weer wilde doen, maar er niet van kwam, meer vertel ik niet.
 
Theo Bosmans