Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Vijfde speelt wederom een dominerende wedstrijd en wint verdiend van Woudenberg 4

Vandaag was het wederom schitterend weer, en mochten wij de return van vorige week spelen. Vooraf was ik best gespannen omdat wij nu twee heren misten, maar Jeroen was bereid om mee te gaan. Maar goed de dames waren of volle oorlogssterkte. Aangekomen in Woudenberg liepen wij langs de sportvelden, en toevallig voetbalde daar de S.V. Houten. Wij gingen ons voorbereiden, en dat was wederom een hoogtepunt, in het bestaan van ons team. Irwan, die na dit seizoen op houdt met het trainen van ons team, had een spel meegenomen (Just One) waarin Tessa moest raden waarover de zin ging., Daarna hield Irwan een emotionele toespraak, waarin hij het team roemde voor hun vooruitgang en inzet. Daarna werd de knop omgezet met de warming-up. Wij begonnen met Tessa, Ilonka, Tobias, Sam (aanval), Sem, Mariëlle, Jeffrey en Fabian (verdediging). Wij begonnen sterk, en binnen de minuut was het Sam (wegtrekbal) die de score opende. Daarna leek het erop dat wij de voorsprong verder zouden uitbreiden, maar het lukte niet, en in de zevende minuut werd het 1-1, direct gevolgd door de 2-1. Woudenberg bleef het tempo hooghouden, en bij ons gingen even de koppies hangen. Maar Irwan pepte ons direct weer op, en dat werkte. Want met vaak oogstrelend korfbal en sterk verdedigen, wisten wij de wedstrijd om te draaien, en door doelpunten van Fabian (doorloop) en Tobias (schot en wegtrekbal) werd de ruststand bereikt met een 2-4 voorsprong.

In de rust, in de koelte van de kleedkamer bespreken, en er vol voor te gaan. Emma, Marlijn en Jeroen (voor Mariëlle, Sem en Fabian) kwamen erin, en draaiden moeiteloos mee.  Woudenberg wilde natuurlijk direct terugslaan, maar het was Jeffrey (schot) die de 2-5 scoorde. Het antwoord volgde direct. Maar wij sloegen direct terug, en door doelpunten van Sam en Tobias (beide met een schot) werd het 3-7. Woudenberg scoorde de 4-7, maar Jeroen (schot) bracht het verschil op vier. En hoewel wij de betere ploeg waren, kropen er slordigheidjes in ons spel, en zo werd het 6-8. Woudenberg begon er weer in te geloven, en gaf veel druk. Jeroen (schot) scoorde, na later bleek de belangrijke 6-9. De warmte begon zijn tol te eisen, en Woudenberg kwam terug tot 8-9, maar onze verdediging bleef kalm en geconcentreerd, en zo sleepten wij de verdiende winst in de wacht. Al met al weer een sterke wedstrijd van ons als collectief. Wij zijn met onze afscheidstournee bezig, zoals jullie weten (een aantal van ons, gaat voor de selectie komend seizoen), en spelen nog twee wedstrijden.  Komende week uit in Amersfoort, en op 17 Juni thuis om 11.00 uur tegen Fortissimo, noteer dat in jullie agenda, want dan kunnen jullie dit toffe team voor het laatst als collectief in actie zien.