Fijne vakantie en tot volgend seizoen!
2020: Victum 40 Jaar!
Korfbalvereniging Victum
2020: Victum 40 Jaar!

Vijfde speelt spectaculaire wedstrijd, en speelt gelijk tegen Atlantis 3

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Vijfde speelt spectaculaire wedstrijd, en speelt gelijk tegen Atlantis 3

Nadat ik een drukke vrijdagavond had (ik vierde mijn 65ste verjaardag), waarbij ik van het bestuur een speld kreeg van het KNKV met 50 jaar (ben inmiddels 52 jaar actief, met korfbal), uitgereikt door onze voorzitster Ank. Maar het was vooral een gezellige avond met een heel speciale groep mensen. Maar goed, vandaag onze derde wedstrijd. Na het fluiten van de B2, snel douchen, want wij gingen voor onze wedstrijd met het team eten (er werd door team heerlijk gekookt in de keuken) in de kantine (het leuke was dat 1 van de ouders van Spirit A3, vroeg of wij dit vaker deden, ik antwoordde toen, dit doen meerde teams, en zij vroeg of zij dit idee mocht stelen, om dit ook bij Spirit te gaan doen). Daarna ons voorbereiden op de wedstrijd, en vandaag hadden wij Karen weer als coach. De wedstrijd begon voor een heel lege tribune, maar wij wisten dat de selectie en het derde terug zouden komen, van hun wedstrijden. Op het veld hadden wij tegen Atlantis 4 gespeeld, en dat waren zware wedstrijden, en dat beloofde het vandaag ook te worden. Wij begonnen met Marlijn, Femke, Jeffrey, Willem Jan (aanval), Ilonka, Mariëlle, Fabian en Tobias (verdediging). Tommy (scheids) floot in, en de wedstrijd kon beginnen. Jeffrey (schot) opende de score, en het aftasten kon beginnen. Beide teams wilden de wedstrijd naar zich toe trekken, ne dat zag je in het scoreverloop. Tobias en Ilonka (beide met een schot) brachten ons na de gelijkmaker op een 3-1 voorsprong. Maar Atlantis knokte zich terug en zo stond het na twaalf minuten 3-5. Ondertussen stroomde de tribune langzaam vol, en dat gaf ons direct een boost, en door doelpunten van Femke (wegtrekbal), Willem Jan, Ilonka en Fabian (allen met een schot) werd het 7-5. Inmiddels was er nog vijf minuten te spelen tot de rust, en beide teams bleven vol gaan. Bij ons wilde het ondanks de luide aanmoedigingen niet meer lukken om de korf te vinden, en dat deed Atlantis wel, en zo was de stand bij rust 7-9.

In de rust een vlammend betoog van Karen, met aanvullingen van ons allemaal. Ondanks het feit dat wij direct de toon wilden zetten, was het Atlantis dat de voorsprong uitbreidde naar een 7-11 voorsprong. En dat was even slikken, maar goed dan is het top dat er zoveel leden, komen kijken en ons aanmoedigen, en dat gaf ons weer een boost. Want door doelpunten van Ilonka (strafworp, en schot), Jeffrey (vrije bal) en Marlijn (schot) werd het 11-11. Jeroen kwam erin voor Jeffrey, en direct na deze wissel was het Tobias (schot) die de 12-11 scoorde. Daarna de volgende wissel, en nu was het Paulien (voor Mariëlle) die haar opwachting maakte. Fabian (schot) scoorde de 13-11. Na deze hectische openingsfase, gingen beide teams tactisch spelen. Dat zag je ook in de score terug. Jeroen (schot) scoorde na de 13-12, de 14-12, maar Atlantis sloeg terug en zo werd het 14-14. Inmiddels brak de slotfase aan, Willem Jan (15-14), Fabian (16-15) en Jeroen (17-16, allen met een schot) scoorden namens ons maar twee minuten voor tijd viel de 17-17. Waarna een hectische slotfase aanbrak met kansen aan beide kanten, en waarbij k op het puntje van mijn stoel zat. Eindelijk klonk het verlossende signaal, en was de wedstrijd afgelopen. Een terechte uitslag gezien het spel. Wat ook weer een belangrijke rol was, dat jullie ons aanmoedigden op de tribune en zo zie je maar samen staan wij als Victum sterk. Na afloop was het nog lang gezellig waarbij iedereen met en door elkaar heen (selectie en het derde waren er ook nog) genoot van een hapje en drankje. En dat is waar Victum ook voor staat, saamhorigheid en gezelligheid, maar ook sportief de beste willen zijn.