Vijfde speelt de perfecte wedstrijd en wint verdiend de kraker tegen Synergo

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Vijfde speelt de perfecte wedstrijd en wint verdiend de kraker tegen Synergo

Vandaag was voor mij een rustige korfbaldag. Ik had lekker de hele dag vrij, en kon mij rustig voor bereiden op de wedstrijd die wij om 19.30 uur zouden spelen tegen Synergo 7, met als inzet, wie de laatste plaats zou bezetten. Maandag was ik voor het eerst sinds mijn ziekte weer wezen trainen, en daarna de training van ons team bezocht (ik dacht lekker te gaan kijken, maar men wilde dat ik de training deed, en direct ook de opstelling voor zaterdag gegeven, zodat wij daarmee op de training in de partijvorm konden trainen). Maar goed eerst gingen wij om 17.30 uur met het hele team eten in de kantine (de dames waren druk bezig in de keuken). Na afloop, ons voorbereiden op de wedstrijd. De tribunes waren nog leeg, maar vlak voor de wedstrijd liep het lekker vol. Wij begonnen met Ilonka, Marlijn, Aetze, Jeffrey (aanval), Mariëlle, Sam, Sem en Fabian (verdediging). Beide teams hadden geen geheimen voor elkaar (dit was al de vierde ontmoeting dit seizoen). De wedstrijd begon, en het was Jeffrey (schot) die de score opende. Daarna zag je aan beide kanten, het ritme opkomen, en duurde het even voordat Aetze (schot) de 2-0 scoorde. Maar het antwoord van Synergo volgde direct (2-1). Ineens was er tumult, en stonden er twee politieagenten in de zaal (iedereen heel verbaast, en verrast), en wat bleek, 1 van de spelers van Synergo, was vergeten zijn alarm uit te zetten, en alles stond te knipperen. Dus dit werd snel opgelost, en de wedstrijd ging verder. In de consternatie die volgde was het Synergo dat de stand op 2-2 bracht. Beide ploegen bleven gaan, en door doelpunten van Jeffrey (twee schoten), kwamen wij weer op voorsprong. Het werd nu een echt duel op het scherpst van de snede, met twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Het werd 4-3, maar onze reactie was scherp, want nu waren het Sem (doorloop) en Jeffrey (schot) die scoorden, en zo was er een klein gaatje geslagen (6-3). Het bleef spannend, want het antwoord van Synergo was duidelijk (6-5). De gelijkmaker hing in de lucht, maar Sem en Aetze (beide met een schot), zorgden weer voor drie doelpunten verschil. Daarna werd het bij ons wat rommelig, en daar profiteerde Synergo goed, want twee minuten voor rust werd het gelijk (8-8). Wij waren daarna direct weer bij de les, en door doelpunten van Jeffrey (schot) en Aetze (klein kansje) werd de rust bereikt met een 10-8 voorsprong).

In de rust, zoals bij ons gebruikelijk is, met elkaar alles nog eens doorgenomen, en besloten om door te gaan, waar wij geëindigd waren. Wij begonnen dan ook direct met volle druk, zoals wij dat van Irwan geleerd hebben, en in een hoog tempo. Synergo werd dan ook door ons met oogstrelend korfbal en mooi opgezette aanvallen volledig verrast.  Sam (strafworp) en Sem (vrije bal) brachten ons op een 12-8 voorsprong. Daarna kwamen Tessa (voor Sem) en Emma (voor Mariëlle) erin. Maar dat veranderde niets aan ons spel, want wij denderden door, en het waren Marlijn (doorloop), Aetze (schot) en Emma (vrije bal) en schot) werd het 16-8. Natuurlijk kan je zo een hoog tempo niet altijd vol houden, en het was Synergo dat terugkwam tot 16-10. Na ons weer op geladen te hebben, werd het door doelpunten van Emma en Sam (beide met een schot) 18-10. Tobias kwam erin voor Aetze, en de wedstrijd ging de laatste tien minuten in, en ik was er toch nog niet gerust op. Synergo bracht het verschil terug tot zes doelpunten (18-12). Sem kwam er weer in, nu voor Ilonka. Tessa rondde mooi een doorloop af, maar het antwoord volgde direct. Wij dachten, ja hallo dat kunnen wij ook. En het was Sem (schot) die de 20-13 scoorde. Vier minuten voor tijd werd het 20-14, maar Tessa (strafworp) zorgde ervoor dat de winst voor ons was. Dat Synergo in de laatste minuten nog de 21-15 scoorde, deed er niet meer toe. Ikzelf en de vele toeschouwers (die wij willen bedanken voor hun steun), hebben genoten van ons spel, en de vaak mooi opgezette aanvallen, met goed positiespel.  Na afloop was het nog lang onrustig (maar wel gezellig) in de kantine. En ging iedereen moe maar voldaan naar huis.