Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Vijfde slaat in de laatste 10 minuten toe, en wint verdiend in Amersfoort van MIA 5

De week voorafgaand aan de wedstrijd, was zoals wel vaker bij ons onvoorspelbaar. Maar donderdag op de training was bijna iedereen aanwezig. Irwan was helaas verhinderd, dus gaf ik aan in de app, om de training deels te doen (men noemt mij niet voor niets de dokter, dat wil zeggen omdat ik vaak, zonder arrogant te zijn, geniale invallen heb, ha, ha), en dan daarna i.v.m. de warmte zoals gebruikelijk bij ons een partijtje doen in de opstelling voor zaterdag, en daar bleek al uit dat men vandaag wilde winnen. Maar goed vandaag moest het gebeuren, en ondanks de hitte zag je de verbetenheid bij al onze spelers en ook bij mij (Ik moet wel zeggen iedereen was ontspannen). Wij vertrokken mooi op tijd richting Amersfoort (waar het nog warmer was), om aan te treden tegen de koploper, die kampioen kon worden bij winst. Wij wilden het liefst 2 x 25 minuten spelen, maar daar wilde MIA in het belang van de wedstrijd niet aan. Wel wisten wij het voor elkaar te krijgen dat er twee drinkpauzes waren per helft. Na een vlammende bespreking (nu eens niet van mij, maar van ons allemaal), hadden wij er ondanks de hitte zin, en geloofden wij dat er wint in zat. Wij begonnen met Tessa, Marlijn, Tobias, Fabian (aanval), Emma. Sem, Jeffrey en Aetze (verdediging). De wedstrijd was net 21 seconden bezig toen MIA scoorde. En na twee minuten was het zelfs 2-0. Beide teams hadden last van de warmte, en dat bleek ook van invloed op het spel bij beide teams. Na tien minuten wist Jeffrey (schot) de 2-1 te scoren. Maar MIA antwoordde direct (3-1). Daarna kwamen Sam (voor Aetze) en Mariëlle (voor Tessa) erin. Het werd 4-1, maar wij waren ondanks de hitte zo gretig, dat doelpunten niet uit konden blijven. En ja hoor, dat werd beloond, want door doelpunten van Tobias (schot) en Sam (wegtrekbal) werd het weer een wedstrijd. (4-3). Beide teams bleven wisselen, en dat was nodig met deze hitte. Wij wisten helaas niet meer te scoren in de laatste vier minuten, en dat deed MIA wel, en zo was de ruststand 6-3.

In de rust, met zijn allen, alles rustig doorgesproken, en ondanks de achterstand, geloofden wij nog steeds in een goede afloop. Vrijwel direct na het begin van de tweede helft, was het Aetze (schot) die scoorde. MIA schrok daarvan en het was Sem (schot) die de stand op 6-5 bracht. Het kon daarna alle kanten op, en er waren kansen over en weer. MIA scoorde de7-5, Fabian rondde daarna magistraal een doorloop af (7-6). Wij kregen veel kansen op de gelijkmaker, maar hadden pech. Terwijl aan de andere kant de ballen er wel in vielen. En werd het met nog tien minuten te spelen 9-6. En beloofde het heel moeilijk te worden. Wij bleven zoals wel vaker beheerst korfballen, en door doelpunten van Sem (doorloop), Aetze en Emma (beide met een schot) werd het met nog zes minuten te spelen 9-9. Beide ploegen wisselden en gingen er vol voor. Een onnodige overtreding leverde MIA, met nog drie minuten te gaan de 10-9 voorsprong op. Het werd daarna ondanks de hitte bloedstollend spannend, want MIA dacht de buit binnen te hebben in deze van beide kanten zeer sportieve wedstrijd. Sam (schot) bracht ons langszij, en het punt leek binnen. Maar direct nadat MIA aanviel, werd de bal onderschept, en kreeg Emma een strafworp (een aantal spelers durfden niet te kijken, waarvan Fabian, die naast mij zat op de bank zat, met zijn shirt over zijn hoofd. Ik was nu eens niet gestrest). De bal kwam op de achterkant van de korf, en viel op de goede manier binnen. Er waren nog dertig seconden te spelen, en de verdediging onderschepte weer een bal, en de aanval speelde dit slim uit, en het was wederom Emma, die scoorde nu vanaf afstand. Iedereen juichen, en de wedstrijd was beslist. Vlak daarop floot de scheidsrechter af en was de winst binnen. Ook nu weer blijkt, dat wij als team ontzettend veel geleerd hebben van Irwan (ik heb dat wel vaker gezegd, maar kan dit niet te vaak benadrukken). Ook wil ik de ouder van Sem bedanken, die op de fiets naar Amersfoort zijn gekomen, om ons in actie te zien. Na afloop kregen wij namens MIA 5, pizza’s aangeboden, omdat zij het zo tof vonden, dat dit werd gedaan. Daarna gingen wij terug naar Houten, want wij hadden een BBQ met ons team, bij Sam. Ik kwam daaraan en de meesten lagen al in het zwembad te spetteren, daarna lekker eten met elkaar, gevolgd door water volleybal. Ik deed weliswaar niet mee, maar als scheids was het best leuk om ze zo bezig te zien. En dan zie je wat een hecht team wij zijn, zeker als iedereen zo lekker gek bezig is. Toen nog even nababbelen en opruimen, en daarna ging iedereen moe maar voldaan naar huis. Zaterdag spelen wij om 11.00 uur thuis tegen Fortissimo 4 en bij winst zijn wij kampioen, wij zouden het leuk vinden, als jullie ons komen aanmoedigen.