Tweede wint in moeizame wedstrijd van Sporting Trigon 2

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Tweede wint in moeizame wedstrijd van Sporting Trigon 2

Nadat terugkomst met het vijfde, moest ik de B1 fluiten (was een leuke wedstrijd), en kon ik mij daarna rustig gaan voorbereiden op de selectie. Eerst even een lekker douceh genomen en een hapje gegeten, en tegelijk de statistieken van het vijfde bijgewerkt (wil jij weten, wat ik allemaal bij hou, dan moet je mij dat maar eens vragen). Daarna mijn plekje in het supporters vak opgezocht. Waar ik gezelschap kreeg van een aantal meiden uit de B. Maar goed de wedstrijd dan, want daar zitten jullie op te wachten. Ik dacht op voorhand dit moet een makkelijk wedstrijd worden, want de tegenstander uit Leiden had maar 1 punt (zij hebben ook een punt in mindering gekregen) Wij begonnen met Josephine, Dominique, Patrick, Micha (aanval), Rianne, René, Jerry en Jens (verdediging). Wij begonnen voortvarend, en door doelpunten Micha (2 schoten) werd het snel 2-0. En leek het erop dat het een makkelijke wedstrijd zou worden, maar goed daar heb je twee ploegen voor nodig, en Sporting Trigon wilde daar niet aan meewerken, en werd dan ook snel 2-2. Na deze opening, werd het een man op man gevecht (ook vrouwen tegen vrouwen, trouwens). De doelpunten waren dan ook schaars. Beide teams hielden elkaar in evenwicht, en er werd om en om gescoord. Aan onze kant waren dat Patrick (3-2), Jens (4-3) en Rianne (5-3, allen met een schot), en zo stond er 5-3 op het scorebord. Ook nu weer toonde Sporting Trigon dat zij wilden gaan voor de punten, en het werd dan ook 5-5. De slotfase, brak aan en het was aan beide kanten slordig, het was Jens (schot) die ons weer op voorsprong bracht, maar ook nu weer de gelijkmaker. Gelukkig voor ons wist Dominique met een slim uitgelokte strafworp de ruststand te bepalen op 7-6.

In de rust met de meiden zitten na kletsen, en wij hoopten op een betere tweede helft. Anouk kwam erin voor Josephine, en de finale kon beginnen. Sporting Trigon opende de score (7-7), maar Jerry (schot) antwoordde direct daarop. Het bleef dicht bij elkaar, maar het lukte maar niet om afstand te nemen. De gelijkmaker viel, gevolgd door een doelpunt van Micha (schot) die de 9-8 scoorde. Daarna ging het bij ons minder worden, en daar profiteerde Sporting Trigon goed van, men draaide de wedstrijd om, en liep uit naar een 9-11 voorsprong.  Harm kwam erin voor Jerry, en wij wilden laten zien, voor de trouwe supporters wat wij konden. Micha (schot) scoorde 10-11, maar ook nu weer direct een antwoord. Harm die koud in het veld stond scoorde met een mooi schot de 11-12. Ruben kwam erin voor Jens, en dat leek de tegenstander even af te leiden. Rianne (schot) bracht ons langszij, maar ook nu weer toonde Sporting Trigon veerkracht, en zo werd het 13-13.  De slotfase brak aan, en in deze niet erg goede wedstrijd, kon het alle kanten op. Gelukkig viel het onze kant op, want door doelpunten van Ruben (twee schoten) werd de eindstand bereikt met een 15-13 winst. Ondanks een niet erg goede wedstrijd, toonde het tweede veerkracht, en liet het zien waar het toe in staat is. Na afloop de scheids bedankt, en hem namens onze vereniging een drankje aangeboden (ik was in het verleden gastheer, ja en dan kan ik het toch niet laten, om te laten zien hoe gastvrij wij kunnen zijn bij Victum). Wat ik wel jammer vond, was dat er wederom niet zoveel toeschouwers waren om het tweede aan te moedigen (en dat verdienen zij niet), want na hun wedstrijd liep het wel vol voor het eerste. Ik zou jullie zeker aanraden eens te gaan kijken, want je kunt er veel van leren.