Menu

Tweede wint afgetekend van Wageningen 6, en sluit eerste deel zaal ongeslagen af

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Tweede wint afgetekend van Wageningen 6, en sluit eerste deel zaal ongeslagen af

Vandaag kon ik eindelijk weer eens het tweede zien (door de afgelasting van de wedstrijd van het vijfde), en vertrok ik bijtijds naar het veld. Het was zalig weer, dus even lekker onder het genot van een biertje op het terras lekker praten en slap ouwehoeren. Maar goed, eerst nog een hapje eten, en ik ging naar mijn plek op de tribune, helaas is het vaak zo, dat er bij het tweede niet zoveel publiek zit, en dat is jammer, want als ik kan, ga ik altijd kijken, en dan zie je gewoon heel leuke wedstrijden. Voor ons stond er niets meer op het spel, want de eerste plek was al een feit, maar voor Wageningen wel, dus verwachtte ik een boeiend duel. Wij begonnen met Robin, Laura, Jerry, Jens (aanval), Rianne, Dominique, Micha en Noël (verdediging). Maar het was Wageningen dat de score opende. Het leek dan ook op, dat wij geschrokken waren, want het liep stroef, maar ineens ging de bal door de korf, en het was Robin (wegtrekbal) die de gelijkmaker scoorde. Wij waren nu klaarwakker, en door doelpunten van Micha en Dominique (beide met een schot) werd het 3-1. Wageningen sputterde tegen (3-2), maar Jens en Micha (beide met een schot) brachten de stand op 5-2. Daarna waren beide teams aan elkaar gewaagd, en in deze periode kwam Wageningen terug tot 6-4. Het bleef gelijk opgaan, en na door doelpunten van Noël (schot, 7-4), Robin (strafworp, 8-5), Laura, Rianne, en Jerry (allen met een schot) werd het 11-5. De wedstrijd leek gespeeld, maar het blijft korfbal en je weet het nooit. Dat bleek ook wel, want Wageningen bracht de stand op 11-7. Maar Noël bracht met een schot de ruststand op 12-7. 
 
In de rust even kennis gemaakt met de nieuwe trainer en zijn assistent. En had ik Ties Ivan de A1) even gevraagd om de scores bij te houden. In die tussentijd scoorden Jens en Noël (beide met een schot) en daarna zag ik Micha en Jerry ook van afstand scoren. Dan denk je doet Wageningen niets, nee dat nou ook weer niet, het werd 15-10, Maar Jerry scoorde direct van afstand de 16-10. Daarna volgde er een wissel, Evita kwam erin voor Dominique, en zij paste zich zonder problemen aan. Wij hielden de druk erop, en door doelpunten van Noël, Micha, (beide met een schot), Laura (strafworp), wederom Noël (schot) werd het 20-10. Wageningen bleef ook gaan en kwam terug tot 20-12. Maar wij dachten, hallo dat kan toch niet, en was Jens (strafworp) die de 21-12 scoorde. De wedstrijd was gelopen, en het was tijd voor wat wissels, Mark (voor Micha), Josephine (voor Robin) en Patrick (voor Jerry) kwamen er nog in. Laura (strafworp) en Rianne (schot) brachten de stand op 23-12. Wageningen pikte nog een doelpuntje mee, maar het was Patrick die met een mooi schot de eindstand op 23-12 bepaalde. Al met al een vlekkeloos begin van de zaal, met alle wedstrijden gewonnen. Maar ze zijn er nog niet, want er volgen nog promotiewedstrijden, en daarbij hebben zij jullie steun hard nodig. En ik verwacht dan ook, wel dat er meer toeschouwers zijn dan nu. Hou de site in de gaten, want ook zij kunnen onze steun goed gebruiken bij deze wedstrijden, en het is ook voor Victum belangrijk dat zij promoveren.
 
Theo Bosmans