Tweede verrast vriend en vijand met verdiende winst op Velocitas 2

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Tweede verrast vriend en vijand met verdiende winst op Velocitas 2

Na terugkomst uit Woudenberg, samen met het vijfde een lekker biertje gedronken na de zege op Woudenberg 4. Ik twijfelde of ik zou gaan kijken naar het tweede, omdat er twee interessante voetbalwedstrijden waren (damesvoetbal, en de FA cup), en ik dacht dat het tweede niet uitdagend zou zijn voor mij. Maar dan neemt toch mijn Victum hart het over, en kan ik mijn trouwe lezers dit niet onthouden. Wij begonnen met Rianne W, Dominique, Jens, Harm (aanval), Rianne V., Josephine, Micha en Patrick (verdediging). Ik zat lekker rustig in de schaduw, en zag hoe Velocitas de leiding nam. Daarna ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd waarin beide teams last hadden van de warmte en er om en om gescoord werd. Aan onze kant waren dat Harm (1-1), Rianne W. (2-2), Harm (3-3), Josephine (4-4, allen met een schot). Het leek erop dat dit de ruststand zou worden, in een wedstrijd die alle kanten op kon. Maar door doelpunten van Jens en Harm (beide met een schot), werd de ruststand bereikt met 6-4.

Het werd inmiddels steeds warmer, en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. In de rust kennis gemaakt met de nieuwe trainer van het tweede, en wat met hem gebabbeld. Wij kwamen het beste uit de startblokken, en door doelpunten van Rianne W. (schot en vrije bal) en Jens (klein kansje), liepen wij uit naar een 9-4 voorsprong. Maarten kwam erin voor Micha, want het stond inmiddels 9-6. Patrick, onze slimme oude vos, lokte slim een strafworp uit, die hij ook koel benutte. Velocitas bleef het wel proberen, maar het lukte niet om te scoren. Aan beide kanten begon de hitte zijn tol te eisen. Het publiek zweepte ons op, en Rianne V. (vrije bal) en Jens (klein kansje) brachten de stand op een verrassende 12-6 voorsprong. En ondanks dat Velocitas de 12-7 scoorden, bleven wij de bovenliggende partij, en het was Maarten (schot) die de eindstand bepaalde op 13-7. Al met al een van onze kant, een sterke wedstrijd, met een vechtlust die ik op het veld wel zag, maar die men niet vol hield, en dat bleek nu wel het geval. Top gedaan, en zo zie je maar, ik zit er ook weleens naast, en dat is maar goed ook. Nu nog twee wedstrijden knallen en dat lekker genieten van de vakantie.