Tweede verliest in topper van KVS/Groeneveld Keukens 4

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Tweede verliest in topper van KVS/Groeneveld Keukens 4

Het tweede speelde vandaag de topper tegen KVS uit Scheveningen. Beide ploegen waren nog ongeslagen waardoor dit dus een topper was. Het tweede was goed begonnen aan de zaal, en dit was dus een test. De tegenstander is een geroutineerd team met veel ervaring. (Vroeger toen ik nog in Den Haag, korfbalde speelde ik vaak tegen KVS). Wij begonnen met Laura, Josephine, Micha, Patrick (aanval), Rianne, Robin, Jerry en Jens (verdediging). Inmiddels waren de tribunes vol gelopen, en zag ik dat het publiek er ook zin in had. KVS opende de score, maar Josephine (schot) trok de stand gelijk. De wedstrijd kwam langzamerhand op gang, en nadat het 1-3 was geworden, werd het door doelpunten van Micha, Patrick en Rianne (allen met een schot) 4-3. KVS, bleef het even aankijken en scoorde de gelijkmaker. Laura (vrije bal) bracht ons weer op voorsprong. KVS vond het toen welletjes en liep uit naar een 5-9 voorsprong. Rianne (vrije bal) scoorde de 6-9, maar KVS bleef gedisciplineerd, en liep uit naar 6-12. De wedstrijd leek op slot, maar wij vochten ons terug, en de periode tot de rust werd gekenmerkt, door het om en scoren van beide teams. En door doelpunten van Jerry (7-12), Laura (8-13), Robin (allen met een schot, 9-14) en wederom Laura (vrije bal, 10-15)), werd de rust bereikt met een 10-15 stand.

De tweede helft moesten wij proberen de achterstand in te lopen, en dat zou geen makkelijk karwei worden. Maar goed in sport is alles mogelijk. Zodoende begonnen wij direct fel, en ja hoor door doelpunten van Josephine, Rianne (2x), Laura (allen met een schot) werd het 14-15. KVS schrok daar niet echt van, en bleef gedisciplineerd spelen, en scoorde de 14-16. Beide ploegen bleven vechten voor elke bal, en zo werd het halverwege de tweede helft (16-17). En dat was te danken aan Rianne (schot, 15-16) en Patrick (schot, 16-17). Daarna vond KVS het genoeg, en liep men uit naar 16-20. Harm kwam erin voor Micha, en zijn eerste schot was direct raak. KVS antwoordde direct (17-21). Rianne (schot) scoorde de 18-21, maar KVS gooide de wedstrijd daarna op slot, en zo eindigde de wedstrijd in een 18-23 nederlaag. AL met al een leuke en aantrekkelijke wedstrijd met twee teams die voor de winst gaan. Ik heb genoten, net zoals het publiek.