Menu

Openingstoernooi wederom een doorslaand succes.

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Openingstoernooi wederom een doorslaand succes.

Vandaag was zoals de laatste jaren, gebruikelijk de start van het seizoen. En hoe kan dit beter om het samen met al onze leden te vieren met oefeningswedstrijden. Maar voor ik hierover ga uitwijden, wil ik eerst nog even stil staan bij het tragisch overlijden van Reinier Vree (de vader van Mark, Sarah en Peter), en Simon Ruessink, aan het eind van het afgelopen seizoen, en het gat dat het geslagen heeft binnen onze vereniging. Het is dan ook mooi dat het derde team een herdenking wil verzorgen in de kantine voor Simon. Beide echter zullen in onze harten zijn. Daarbij wil ik ook vermelden, voor degene die dat niet konden. Dat bij de condoleances veel Victum leden aanwezig waren, en dat doet mij goed en maakt mij trots op Victum en jullie allemaal. Ik weet wel ik heb vaak geschreven dat wij 1 grote familie zijn, en ik zie dat dit steeds in zaken naar voren komt. Daarom ook een pluim aan jullie allemaal. 
 
Dan naar vandaag, ikzelf was al om 08.30 uur op het veld, maar een aantal van jullie was er al om 08.00 uur om alles in gereedheid te brengen voor de opening. Het was toen nog mistig, maar de mist trok langzaam op. Om 09.00 uur was de aftrap en werd er begonnen met wedstrijden op 6 velden (1 veld was voor onze kangeroes). Ikzelf mocht direct aan de bak en floot eerst de C3 en daarna de C2. Het was dan leuk om te zien, hoe enthousiast en fanatiek onze spelers en speelsters waren, en niet alleen die, de coaches ook. En even dacht ik terug aan het feit, dat ik begon met korfballen in Den Haag en ik 11 jaar oud was. Daarna even rust en lekker om mij heen kijken naar de bedrijvigheid overal op het complex. Ook bij de wafels was het weer druk, en de jeugd die heel enthousiast de wafels stond te maken, hadden er de grootste lol in. Halverwege de dag waren deze dan ook uitverkocht. Maar goed even daarna een broodje gegeten en mij voorbereiden op het vijfde (ja ik heb besloten om toch door te gaan, bij vijf). Een iets ander team vanwege de selectie perikelen, er zijn een paar nieuwe dames, dus wilde ik eerst even met het team gaan zitten, en dat ging goed. Wij speelden twee wedstrijden eerst tegen Gemini 3 (verlies 1-2, met een doelpunt van Fabian uit een doorloop) en daarna tegen SKV 1 (5-5, met doelpunten van Jeffrey, Ilonka (2x), Robin en Rianne), en ook nu zag je dat de klik er is, en dat het een mooi seizoen kan worden. Maar goed, ik moest direct daarna de B2 fluiten, en dit team zag ik een wedstrijd spelen in hoog tempo, en dat belooft wat, let maar op de B2 zou weleens kunnen gaan verrassen dit seizoen. Maar goed, natuurlijk ook weer met veel leden en sommige ouders zitten praten, en even tot rust komen.
 
Waarom tot rust komen, nu ik ben ook niet meer de jongste (ha, ha), want het eerste ging om 16.00 uur tegen KOAG 1 spelen. Ik was bij de eerste training van de selectie aanwezig want, zoals het hoort bij ons, moest ik mij even voorstellen aan de trainer, Lion (de trainer van het tweede, had ik aan het eind van vorig seizoen al gesproken) en terwijl Andre de training deed, en Lion alles in de gaten hield, maakten wij kennis met elkaar en spraken over verscheidene zaken (nee, ik ga niet vertellen waarover, dit is tenslotte geen privé of story). Maar wat ik wel wil delen, is dat hij veel clubs uit mijn haagse verleden kende, en zelfs de club waar ik ben opgegroeid, Hou Stand, en waar ik ben gevormd in alle aspecten van onze sport. Helaas bestaat de vereniging niet meer, en waar ik twintig jaar alle lief en leed gedeeld heb. Maar goed wij hadden direct een klik en zijn visie is precies zoals ik het ook in vele zaken zie. Alleen ben ik soms wat Victum betreft te veel betrokken bij allerhande zaken. Maar goed genoeg hierover. Op het terras merkte je al dat het drukker werd, en dat er spanning heerste bij de leden om te zien, hoe het eerste zich zou presenteren in de eerste thuis oefenwedstrijd. Dus ik koos mijn plekje uit, en ging er, net als iedereen eens goed voorzitten. En ja hoor het werd een spannende en leuke wedstrijd, waarin beide ploegen ondanks de warmte veel emotie en inzet toonden, en die door ons vlaggenschip werd gewonnen. En dan denken jullie, waarom niets over het tweede, nu ik kon die wedstrijd helaas niet zien, maar de trainer Andre, heeft er ook veel zin in, en liet zich ook gelden. Helaas verloor het tweede, maar het is een ander team dan vorig jaar, en heeft vele jongen spelers en speelsters en moet gaan groeien, en ik, net als zoveel van jullie gaan dit proces met argusogen volgen. Dus hierbij alvast een oproep, steun de selectie bij hun wedstrijden, dat is iets wat zeker helpt. Maar niet alleen de selectie he. Ook al onze teams kunnen support gebruiken. Ik ga ook nog weleens vroeg op de zaterdag kijken (en ik weet dat is vroeg), maar dan zie je ook leuke enthousiaste leden korfballen. 
 
Natuurlijk hadden wij niet alleen onze openingsdag, maar was er ook de markt op het rond waar wij als Victum stonden, en naar wat ik van Sandra hoorde, was ook dit een groot succes (nu maar afwachten of daar leden uitkomen. Na afloop van deze dag was er de gebruikelijke barbecue en was het nog lang gezellig, zoals het hoort bij 1 grote familie. Ik wil dan ook namens al onze leden, iedereen bedanken die betrokken was bij de organisatie van deze dag, en ik wens jullie allemaal een sportief en gezond seizoen toe. En hoop jullie snel weer te spreken.
 
Theo Bosmans