Menu

Het Open Nederlands Kampioenschap G Korfbal gezien door de ogen van een coach op 24 Juni 2023

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Het Open Nederlands Kampioenschap G Korfbal gezien door de ogen van een coach op 24 Juni 2023

De laatste weken was iedereen er al mee bezig. Want na de toewijzing door het KNKV, ging de molen draaien bij onze mooi vereniging. Dee organisatie maakte i.s.m. de bond een mooi schema, en er ging een mail rond om de leden te vragen als vrijwilliger iets te doen, en natuurlijk wilden wij iedereen laten zien wat wij in huis hebben. Ikzelf en mijn medetrainers merkten al gauw aan de spelers dat de koorts begon te stijgen om te kunnen meedoen. Op de trainingen ging het bijna nergens anders over, en men was dan ook fanatiek bezig op de woensdagavond. Gisterenavond was men al bezig om een aantal dingen klaar te zetten en dat ging perfect. Het weer zat ook mee, want toen ik om 07.20 uur op de fiets stapte scheen de zon lekker met een heerlijk briesje. Op het complex even koffie met Fabian gedronken, en bij te praten. Ondertussen druppelden de vrijwilligers binnen (er was veel animo om te helpen, met van alles en nog wat). Iedereen binnen Victum was er klaar voor, en om 09.00 uur druppelden de verenigingen binnen. En deze werden bij aankomst begeleid naar de voor hun opgezette tent, om zich daar te kunnen voorbereiden op de dag. Het werd snel warmer, maar dat mocht de pret niet drukken. Daarna kwamen de teams de teams het veld op met hun eigen vlag en gingen in een cirkel staan, waarna het Wilhelmus werd gezongen, en iedereen uit volle borst mee zong. Dit werd gevolgd door de burgemeester in eigen persoon die de het openingswoord deed, en  waarvan iedereen onder de indruk was. Hij ging daarna nog driemaal op de korf schieten, en dat ging best goed. De te tams gingen terug naar hun tent. 
 
Om 10.00 uur begonnen de wedstrijden, met teams uit het hele land. Er waren wedstrijden in poules, van zowel acht als viertallen, en de crème de la crème (dat wil zeggen de top van het G korfbal) was aanwezig. Maar er waren ook echte bondsscheidsrechters, want ja anders kan je geen wedstrijd spelen. Ondertussen kwamen er ook veel toeschouwers kijken. Ikzelf ging ook kijken bij de wedstrijden van de achttallen, en daar zag je het fanatisme en enthousiasme bij de spelers en coaches, maar ook de spelvreugde en blijdschap als er werd gescoord. Ikzelf mocht samen met mijn mede coaches (Bente en Paulien), de twee G teams begeleiden die namens onze vereniging meededen. En onder het toeziende oog van de vele ouders, en de hulpcoaches, was het genot om te zien hoe iedereen die bij onze teams betrokken is meeleefde. Ikzelf vond het ook leuk, dat er veel leden kwamen kijken bij onze teams, en soms best onder de indruk waren van ons spel. Maar goed wij zijn allen mensen, en het was ondertussen best wel warm geworden, waarbij er veel gedronken moest worden en iedereen het ontzettend warm had. Iedereen had een kaart van vijf euro gehad, waarop je een maaltijd, consumptie en een ijsje kon halen aan de bar. Toen ik even zat bij te komen tussen de wedstrijden, en in de koelte van de kantine zat, zag ik hoe alles aan de bar gladjes en goed doorliep, en dat maakt mij toch nog trotser op Victum.
 
Maar goed, er werd ook door onze teams leuke en spannende wedstrijden gespeeld met wisselend succes. Aan het eind van de dag werd de prijsuitreiking gedaan door het KNKV. En mochten de nummers 1, twee en drie over de roden lopers, hun vaantje en een medaille in ontvangst nemen, en werd Victum bedankt voor de geweldige ontvangst en organisatie van deze dag, door het KNKV.  Dit was voor ons weer een hoogtepunt in onze geschiedenis, want je ziet nu dan ook, hoe belangrijk het is, dat je als vereniging dit uitstraalt naar buiten toe. O ja, ik vergat te vermelden dat onze G2 de tweede plaats wist te bemachtigen, en dat onze G1 vierde werd. Voor beide teams is dit een verdiende beloning voor het harde werken van de laatste maanden, door hun, maar ook de staf (trainers en hulptrainers) hebben hierbij zich met hard en ziel voor ingezet. Ik wil ook nog even toevoegen, voor degene die het (nog) biet weten, komend seizoen nemen wij voor het eerst in de geschiedenis met twee teams deel aan de competitie van het KNKV, en zo zie je hoe het g korfbal bij ons floreert, als een volwaardig onderdeel van ons als verening. Nu gaat iedereen genieten van de vakantie, en wij hopen jullie dan ook komend seizoen bij onze wedstrijden langs de lijn te zien. Namens alle spelers en coaches, wensen wij jullie een fijne vakantie toe, en tot ziens in Augustus.
 
Theo Bosmans