Fijne vakantie en tot volgend seizoen!
2020: Victum 40 Jaar!
Korfbalvereniging Victum
2020: Victum 40 Jaar!

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Hardwerkend vierde wint verdiend in boeiend duel van SKF 5 en handhaaft zich in de derde klasse

Vandaag speelde het vierde de belangrijk inhaalwedstrijd tegen SKF, waarom belangrijk, bij winst of een gelijkspel zou men veilig zijn, en niet degraderen. Ik was door Femke gevraagd, of ik eens een verslag wilden maken van een wedstrijd van het vierde (dus stel je voor jij zou het leuk vinden dat er een verslag van jouw team wordt gemaakt, je dat aan mij kunt, vragen of ik dit wil doen). Het toeval wil dat dit het enige seniorenteam (buiten de midweek), waarvan ik dit seizoen nog geen verslag had gemaakt. Maar goed, ik zag er eerst tegen op om in de hitte, na een (maan)dag van hard werken, naar ons complex te gaan, maar een belofte is een belofte). Aangekomen op het complex werd ik met luid gejuich ontvangen, en ik van Oscar de opstelling. Wij begonnen met Dayna, Sanne, Oscar, Simon (aanval), Femke, Nikki, Maarten en David (verdediging), en op de bank zaten Renske, Paulien, Jerry en Aetze, en de coach vandaag is Niels. Ik sprak voor de wedstrijd nog even de scheidsrechter (voor degene die het niet weten, ik ben een tijdje gastheer geweest, en zodoende weet ik wat ik moet doen), en die vertelde mij dat hij uit Ede kwam, en met zijn vouwfiets vanaf station Houten, naar ons complex was gekomen. Maar goed, genoeg hierover. Ik had mij lekker gesteeld, en de wedsstrijd begon. Wij zette direct druk, en kregen kansen, maar die kwamen er ook aan de andere kant, en het leek erop of beide ploegen niet wilden scoren. Maar plots was daar Sanne die met een droge knal de score opende. En daarmee de wedstrijd open brak. De reactie van SF volgde direct, en zo stond het ineens 1-2. Wij hebben natuurlijk Maarten, die legde koel aan en daar was de gelijkmaker. SKF scoorde direct daarna de 2-3. En gaf daarna direct volle druk. Maar de aanvallen waren te haastig, en door doelpunten van Sanne en Nikki (beide met een schot) kwamen wij op een 4-3 voorsprong, en wilden wij meer, maar helaas SKF dacht dat ook en scoorde de 4-4. Beide ploegen waren inmiddels in hun ritme gekomen, en stonden in deze periode sterk te verdedigen. Maar opeens gebeurde er iets schitterend Oscar onderschepte de bal en Simon ging diep en maakte de dieptebal op schitterende wijze af. En dat werd ontvangen met een klaterend applaus van de aanwezigen. Oscar dacht, wat Simon doet (scoren) kan ik ook, en ja met een mooi schot was het gaatje geslagen (6-4). Maar het weer speelde beide teams parten, en helaas voor ons wist SKF de wedstrijd weer om te draaien, en zo werd het in de laatste minuut 6-7, en dat leek ook de ruststand worden. Maar dan had men buiten Dayna gerekend, zij maakte tien seconden voor rust de 7-7.

Iedereen moest even bijkomen van de eerste helft, en langzamerhand sijpelden de spelers van de B1 en D3, binnen, die beide ook moesten spelen binnen. En kwamen ook de recreanten er gezellig bijzitten, na hun training. Maar goed de tweede helft begon en SKF scoorde de 7-8, en dat werd met veel gejuich ontvangen. Wij bleven kalm, en het Was Maarten (schot) die ons weer langszij bracht. Daarna kwam Simon ongelukkig ten val, en moest vervangen worden door Aetze. Even was er verwarring maar  wij raakten niet van slag, en sloegen keihard terug, want door doelpunten van Aetze  en Oscar  (beide met een schot) werd het 10-8. SKF pikte zijn doelpuntje mee, maar Maarten (schot) bracht het verschil weer op twee. Het duel werd intensiever en beide teams vochten voor hun kansen. SKF kwam weer op 1 punt, maar nu was het Aetze (schot) die scoorde (12-10). Aansluitend volgde de volgende wissel, Renske kwam erin voor Nikki, en zij scoorde van afstand direct de 13-11. Ook hierna weer een wissel, en nu was het Paulien (voor Sanne ) die erin kwam. En na een heel mooi opgezette aanval rondde Paulien deze mooi af, met een schot. SKF bleek zo onder de indruk van deze actie, dat zij even van slag waren, waardoor wij onze kans roken. SKF sputterde nog wel even tegen met de 14-12, maar het was te laat. Wij bleven vol gaan, en door doelpunten van Maarten (schot), Renske (wegtrekbal),Paulien (schot) en Oscar werd de eindstand bepaald op 18-12. En zo was het vierde na een moeilijk en zwaar seizoen veilig. Langs de kant werd ook een zucht van verlichting geslagen, want twee degradaties (na het tweede) zou dit iets teveel zijn geweest, voor ons als Victum. Iedereen applaudisseerde dan ook terecht voor het vierde, dan heel gedreven speelde en dan ook verdiend de punten in Houten hielden.  Het was daarna nog lang en gezellig op  het terras, op deze maandagavond in Juni .