Menu

G Teams slaan dubbelslag, en winnen beide verdiend van Devinco, met mooi combinatie spel

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - G Teams slaan dubbelslag, en winnen beide verdiend van Devinco, met mooi combinatie spel

Vandaag was er voor de G2 de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, en Pauline en ondergetekende hadden er net als de spelers veel zin. Woensdagavond bij de partijvorm, scherp getraind op het positie spel. Wij begonnen tegen Devinco G2 met Chantal, Myrthe, Jerry en Stanley. En vandaag hadden wij Bas als scheids. Beide teams oogden een beetje verlegen, maar al gauw kwamen wij los, en door doelpunten van Jerry, Stanley en wederom Jerry (allen met een schot) kwamen wij op een 3-0 voorsprong. Devinco kwam langzaam in hun spel, en kregen ook kansen, maar het stond bij ons goed. Chantal (schot) scoorde de 4-0. Daarna kwamen Ryan en Jeffrey erin, Devinco antwoordde daarop met tegenwissels en zo werd het 4-2.  En werd de druk van Devinco groter. Maar vlak voor rust wist Jerry (schot) de 5-2 te scoren. De tweede helft beloofde een spektakel te worden. Maar er werd aan beide kanten goed verdedigd. Devinco kreeg kansen, maar net op het moment dat het leek of Devinco zou scoren, was het Jerry (schot) die de 6-2 scoorde. Devinco scoorde de 6-3, maar het was Ryan (schot) die de eindstand op 7-3 bracht, en zodoende werd een hardwerkende G2 beloont met de winst.
 
Na even te hebben gerust en nagepraat, moest de G1 ons vlaggenschip aan de bak. Zij hadden de eerste wedstrijd ongelukkig verloren en wilden voor de winst gaan, voor het vele publiek dat langs de lijn stond. Wij begonnen met Bianca, Sietske, Pascal en Jeffrey, die ook op de training zeer gedreven waren in de partijvorm. Maar het was Devinco G1 dat ons totaal overrompelde, en een 0-3 voorsprong nam. Maar net als bij de andere teams die ik door de jaren trainde, bleven ook wij nu weer kalm, en ons eigen spel spelen. Er waren heel mooie aanvallen en deze werden dan ook mooi afgemaakt. Want door doelpunten van Jeffrey (doorloop), Pascal (schot) en Sietske (doorloop) kwamen wij langszij. En zoals ik al aangaf, goed samenspel. Want in het verleden wisten wij vaak alleen maar van afstand te scoren, en dat is nu niet meer zo. En dan vergeet ik nog de kleine kansjes die wij kregen, maar die er helaas niet in gingen vandaag. In de rust met elkaar gezeten en gaven Pauline en ondergetekende nog wat tips. Chantal (schot) scoorde de 4-3, maar het antwoord volgde direct. Beide teams waren nu aan elkaar gewaagd, en het kon alle kanten op. Na de 4-4, was het Bianca die een doorloop mooi afrondde. Maar ook nu duurde het weer niet lang voor de Devinco scoorde. Het bleef spannend, en dat kon je ook heel goed bij de vele toeschouwers merken. Vlak voor tijd was het Ryan (schot) die de eindstand op 6-5 bepaalde. AL met al twee goede wedstrijden van onze beide G Teams, en je ziet steeds meer dat er patronen in het spel komen. Maar het belangrijkste is (en dat bleek vandaag ook), is het plezier dat iedereen uitstraalt, en dat maakt ons als trainers supertrots.
 
Theo Bosmans