Fijne vakantie en tot volgend seizoen!
2020: Victum 40 Jaar!
Korfbalvereniging Victum
2020: Victum 40 Jaar!

G team wint verdiend met mooi spel, van Apeldoorn G1

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - G team wint verdiend met mooi spel, van Apeldoorn G1

Vandaag beloofde voor mij een lange maar hopelijk mooie dag te worden, bij en voor Victum. Om 09.00 uur moest ik Andrea (B1) begeleiden bij het fluiten, en langs de kant zag ik voor de tweede keer dit zaalseizoen de F2 spelen, en ondanks de nederlaag, vond ik het weer heel leuk om te zien, maar nog belangrijker was dat de tribune vol zat met enthousiaste ouders (de F1 speelde tegelijktijdig), en dat geeft mij een goed gevoel. Daarna kon ik dan eindelijk ons G1 team coachen (samen met Pauline), in een zaalcompetitie wedstrijd. Wij begonnen met Sietske, Myrthe, Jeffrey en Pascal. Ton Sprangers floot de wedstrijd. De laatste weken hebben wij bij de partijvorm, goed getraind op het positie spel. En direct na de uitworp, zag je dat bij ons terug. Want met mooi opgezette aanvallen, waren het Jeffrey en Pascal (beide met een schot), die ons op een 2-0 voorsprong brachten. Daarna kwam Apeldoorn in actie, en kreeg men verscheidene kansen, maar de ruststand werd bereikt met de 2-0.

Na de rust kwamen Dewi, Bianca en Ryan erin, en kon voor een uitgelaten publiek de tweede helft beginnen.  Ryan (schot) scoorde mooi de 3-0. Daarna zag je dat Apeldoorn, meer tegenstand begon te geven, en er ontstonden aan beide kanten vele kansen. Bij ons gingen deze er biet in, en dat was iets wat Apeldoorn juist wel deed (3-2), en zo werd het weer een spannende wedstrijd. Net op het moment dat het leek dat de gelijkmaker zou vallen, was het Pascal (na het wisselen, van spelers), die mooi van afstand de 4-2 scoorde, en dat leek ons weer lucht te geven. Maar ineens uit het niets viel de 4-3. Bij ons zag je dat het spelletje dat wij pas drie weken trainen werd beloond, want een heel mooi opgezette aanval (waar na afloop, wij niet over uitgepraat raakten) werd mooi afgerond door Pascal met een afstandsschot). En nu leek de buit binnen, maar in de slotseconde viel nog de 5-4.  Gelukkig voor ons floot de scheidsrechter af, en was de winst voor ons. Al met al speelden wij een goede wedstrijd, en wordt het goed trainen beloont. Wij zien als trainersstaf het G team elke week groeien, en de spelers hebben het nu al over het open N.K. bij ons op het veld, waar zij iedereen van Victum (maar ook buiten onze vereniging) willen laten zien wat zij kunnen. Maakt dit verslag je nieuwsgierig over ons als team. Na de zaal spelen wij weer mee in de veld competitie van het KNKV, en dan moet je zeker eens komen kijken, want het enthousiasme en spelplezier, maar ook fanatisme spat ervan af.