Menu

G Team, voltooit trilogie door kampioen te worden in Papendrecht op regenachtige zaterdag

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - G Team, voltooit trilogie door kampioen te worden in Papendrecht op regenachtige zaterdag

Vandaag mochten wij naar Papendrecht, om daar onze twee laatste competitiewedstrijden van dit seizoen te spelen, en bij winst zouden wij kampioen worden. Maar zover was het niet. Het was raar weer, niet goed, maar wel regenachtig. Iedereen was lekker ontspannen, en wij vertrokken richting Papendrecht, om daar op het veld van P.K.C. te spelen. Bij de G competitie voor achttallen is het zo dat, je twee wedstrijden van vijfentwintig minuten speelt, zowel thuis als uit. Komend seizoen hopen wij het ook eens te kunnen organiseren, en dan kunnen jullie zien, hoe fanatiek iedereen is. Maar goed, ik heb daar later nog iets over te zeggen. Ik zat gezellig bij Bente en Paulien in de auto, en onderweg natuurlijk veel regen. Daar aangekomen ons rustig voorbereid, om daar tegen Dijkvogels G4 te spelen. Wij begonnen met Myrthe, Bianca, Ryan, Pascal (aanval), Sietske, Dewi, Stanley, Jeffrey (verdediging). Dit was een cruciale wedstrijd, want bij winst waren wij al kampioen. Maar wij wisten op voorhand, dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Want zij hadden dan wel van P.K.C. verloren, maar dat zegt niets. Enfin, de wedstrijd begon, en wij kwamen door Ryan (schot) op een 1-0 voorsprong. Maar je zag toch dat er een beetje spanning op stond, en Dijkvogels kwam langszij. De wedstrijd ging gelijk op, en wij kregen kansen. Tot ineens na een goed uitgespeelde kans Ryan (klein kansje) slim scoorde (2-1). Maar door het missen van kansen, hielden wij Dijkvogels in de race, en zo werd het vlak voor rust 2-2. In de rust alles met elkaar doorgesproken. Naomi kwam erin voor Stanley, en wij bleven druk geven. Maar het was moeilijk om te scoren. Aan de andere kant stonden wij geweldig te verdedigen, en wij namen langzamerhand de wedstrijd over. Dijkvogels bleef gevaarlijk, maar het was Naomi (klein kansje) die slim de 3-2 scoorde. Daarna volgde een spannende slotfase, maar zoals ik al aangaf, stonden wij geweldig te verdedigen, en trokken de wedstrijd over de streep, met een 3-2 zege. Na afloop hoorden wij dat Dijkvogels bang voor ons was, gezien de resultaten die wij tegen P.K.C. en WION hadden geboekt.
 
Wij hadden 5 minuten pauze, en gingen ons opladen voor de uitwedstrijd tegen WION G2, thuis hadden wij gewonnen met 10-1, maar toch namen wij de wedstrijd serieus. Wij begonnen met Dewi, Jeffrey, Stanley (aanval, de tegenstander had maar 7 spelers, vandaar deze opstelling), Naomi, Bianca, Ryan en Pascal (verdediging). Nu wij kampioen waren, ging het beter, en door Jeffrey (2 schoten) trokken wij de wedstrijd naar ons toe, en kregen vele kansen, maar de bal wilde er maar niet in. Daarna kwam Sietske erin voor Dewi, en gingen wij op de oude voet verder met druk geven, en nu was het wel raak want het was Sietske, die met twee doorlopen de ruststand bepaalde op 4-0. Ondertussen was het gaan regenen, maar dat maakte ons niet uit. Dewi kwam erin voor Stanley. Gaandeweg de tweede helft, zag je bij ons de patronen, die wij op de trainingen oefenen bij de partij vorm, en dat maakte ons als coaches best trots. Bianca (schot), Ryan (klein kansje), wederom Bianca (schot) brachten de stand op 7-0. Dan denk je doet WION niets, jawel hoor die probeerden het wel, maar omdat wij zo op elkaar ingespeeld zijn was dat voor hun moeilijk. Ryan (schot en klein kansje), Pascal en Bianca (beide met een schot) brachten de stand op 11-0. Zoals ik aangaf, zie je veel mooie aanvallen, maar niet alles was raak. Pascal, Ryan, Naomi (allen met een schot), zorgden ervoor dat het 14-0 werd. Het mooie is dat het team, niet verslapt, maar blijft gaan, en zo was het vlak voor tijd Pascal (schot) die de eindstand van 15-0 op het scorebord bracht. En zo waren wij ongeslagen kampioen. En dat is best een presentatie, wij zijn nu driemaal dit seizoen kampioen geworden, en dat zie je niet zo vaak meer, en dat komt allemaal door de inzet en leergierigheid van de spelers. Maar ook een compliment aan alle trainers en hulptrainers die op woensdagavond bezig zijn met deze groet groep, want ook degenen die niet spelen, dragen hun steentje bij. Voor mij als coach alweer het achttiende kampioenschap (in totaal vierentwintig) bij Victum als coach. Wij willen ook de vele ouders die aanwezig waren op deze regenachtige dag in Papendrecht, bedanken voor hun steun.
 
Theo Bosmans