Fijne vakantie en tot volgend seizoen!
2020: Victum 40 Jaar!
Korfbalvereniging Victum
2020: Victum 40 Jaar!

Eerste verliest onnodig van Achilles (Hg) 1

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Eerste verliest onnodig van Achilles (Hg) 1

Vandaag was een bijzondere dag, ik was al om 09.00 uur op het veld om Andrea (B1) te begeleiden bij het fluiten. Het leuke was, dat dit gebeurde bij een wedstrijd van de F2 (ons laagste team). Ik zag daar een leuke en enthousiaste groep kinderen hun wedstrijd spelen. En ondanks dat zij verloren spatte het plezier ervan af. Ik zelf zat op het puntje van de bank, bij de aanvallen van de F2, en juichte mee als zij scoorden, en dat is het beginsel van de sport, plezier met elkaar hebben. Maar goed, vandaag was een belangrijke wedstrijd, want bij winst was er aansluiting bij de middenmoot. Wij begonnen met Rianne, Romee, Niels, Wouter (aanval), Sara, Julia, Mark en Irwan (verdediging). Niels (schot) scoorde de openingstreffer. Maar Achilles antwoordde direct. Daarna ging het tempo bij ons omhoog. En door doelpunten van Julia (vrije bal), Mark en Romee (beide met een schot) werd het 4-1. Achilles scoorde mee, maar wij hielden het tempo hoog, en het werd door doelpunten van Mark en Julia (beide met een schot) 6-2. Ook nu weer pikte Achilles een puntje mee. En ons antwoord kwam door doelpunten van Niels (strafworp) en Julia (schot). Daarna kwam Achilles in de wedstrijd, en werd het 8-6. Julia scoorde vanaf de strafworpstip, maar doordat Achilles ook scoorde werd het 9-8. Romee (schot) scoorde mee, maar helaas voor ons kwam Achilles langszij (10-10). Teun kwam erin voor Wouter, en wij gingen op jacht. Teun benutte vlak voor rust een strafworp. En de voorsprong wisten wij vast te houden tot de rust (11-10).

De tweede helft begon met de gelijkmaker van Achilles, maar ons antwoord kwam direct, doordat Irwan (schot) en Julia (doorloop) de stand op 13-11 brachten. Ook nu weer een snel antwoord van Achilles (13-13). Maar wij hebben Irwan en die scoorde van afstand mooi de 14-13, helaas sloeg Achilles terug, en nam voor het eerst een voorsprong (14-15) Karen kwam erin voor Sara, maar net op dat moment werd het 14-16. Irwan (klein kansje) scoorde de 15-16. Maar in deze gelijk opgaande wedstrijd werd het toch 15-18 in plaats van gelijk. en er leek een gaatje te zijn geslagen door Achilles. Teun benutte een strafworp, maar doordat Achilles ook scoorde kwamen wij niet dichterbij (16-20). Er werd nu om en om gescoord, en aan onze kant waren dat, Rianne (doorloop, 17-20) en Julia (strafworp, 18-21).  Zoals vaker gebeurt, werd er ook nu weer door gewisseld, en kwam Patrick er voor Teun in. En hij gaf direct zijn visitekaartje af, door een doorloop mooi af te ronden. Niels (schot) scoorde de 20-22, en zo kwam Achilles weer in zicht. Helaas waren het niet wij die scoorden (20-23), maar wij antwoorden direct op de goal van Achilles, En het was Irwan (strafworp) die de 21-23 scoorde. Daarna bij een actie moest Irwan geblesseerd het veld verlaten, en laten wij hopen dat het meevalt. Voor ons was het toen al te laat, en Achilles scoorde de beslissende 21-24, jammer maar helaas, ondanks deze nederlaag werd er weer lekker ouderwets gekorfbald in een volle sporthal, die ook nu weer tot de nok gevuld was, en dat doet mij en iedereen bij Victum goed, en dat toont ook de saamhorigheid binnen Victum (dat merk ik, omdat ik natuurlijk altijd in het vak van Victor) onze supportersvereniging zit, waar veel van zowel de oude als de jonge jeugd zit). Blijf zo door gaan, dan zit het veilig stellen in de overgangsklasse er in.