Eerste sluit zaalseizoen af met gelijkspel tegen Rohda 1

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Eerste sluit zaalseizoen af met gelijkspel tegen Rohda 1

Na een lange dag bij Victum, was de cirkel voor mij rond. Ik begon de dag bij ons laagste team (F2), en eindig bij het hoogste team. Na de wedstrijd van het vijfde direct terug vanuit Nieuwegein naar Houten, om ons eerste te zien. De tribunes waren, ondanks het feit dat wij al gedegradeerd waren volgelopen, en dat toont dan ook de betrokkenheid van iedereen die bij Victum betrokken is. Ik ging natuurlijk weer lekker tussen de trommels en de jeugd zitten, en kon zo wederom de sfeer proeven bij onze jeugd. Wij begonnen met Rianne, Romee, Niels, Mark (aanval), Julia, Karen, Patrick en Teun (verdediging). Wij overrompelden ROHDA direct en namen door doelpunten van Niels, Rianne en Julia (allen met een schot) een 3-0 voorsprong. Rohda herpakte zich en kwam terug tot 3-2. De wedstrijd kwam op gang, en Rohda, liet het begaan, en speelde rommelig in deze periode. Wij bleven ons spel spelen, en door doelpunten van Mark (doorloop) en Julia (vrije bal) werd het 5-2. Rohda scoorde de 5-3, gevolgd door de 6-3 van Rianne (schot). Rohda kwam daarna terug in de wedstrijd (6-5). De gelijkmaker leek te vallen, maar het was Karen (doorloop) die de 7-5 scoorde. Het bleef een boeiend duel, en nadat het 7-6 was geworden, werd het door doelpunten van Niels (schot), Patrick (strafworp en schot) en wederom Niels (schot) werd het 11-6, maar Rohda had het laatste woord, en werd de rust bereikt met een 11-7 stand.

In de rust, moest iedereen even bijkomen van de eerste helft. Rohda opende de score en er brak een periode aan, waarin beide teams elkaar geen duimbreed toegaven. Julia (12-8, schot), Mark (13-9, klein kansje), Teun (14-10, schot) en Niels (15-11, schot). Het wisselen begon aan beide kanten, bij ons was ondertussen Wouter erin gekomen voor Mark. Er brak een periode aan, waar het bij ons wat moeilijker ging, en Rohda er een schepje bovenop deed. En nadat de rookdampen waren opgetrokken stond het 15-16. Dan denk je het gaat alleen maar slechter, en de koppies gaan hangen. Maar onder de bezielende leiding van onze supportersvereniging, en de daarbij altijd fanatieke aanhang, kreeg het eerste weer vleugels. Julia (vrije bal) trok de stand gelijk. De wedstrijd ging daarna de eindfase in, en het werd een bloedstollend gevecht, wat alle kanten op kon. Door doelpunten van Niels (17-17), Patrick (18-18) en Wouter (19-18, allen met een schot), leek het nog alle kanten op te kunnen. Rohda draaide het weer om, en zo werd het 19-20. Maar het was Mark (schot) die de 20-20 scoorde. Rianne V., kwam er de laatste minuten nog in voor Romee, maar wij hielden een ontketend Rohda op 20-20. Na afloop was iedereen op de tribune even muisstil, maar daarna brak een oorverdovend kabaal aan, om te laten zien, hoe sterk onze band met elkaar als vereniging is. Nu even lekker rust en dan gaan toewerken naar de tweede helft van de veldcompetitie.