Eerste geeft alles tegen koploper Velocitas, maar komt helaas tekort

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - Eerste geeft alles tegen koploper Velocitas, maar komt helaas tekort

Na het tweede te hebben gezien, was ik helemaal om, en had ik erg veel zin om ons vlaggenschip in actie te zien. Wij begonnen met Rianne, Julia, Niels, Mark (aanval), Karen, Romee, Wouter en Jerry (verdediging). Mark (doorloop) opende de score. En het kon beginnen. Velocitas nam het daarna direct over en liep uit naar 1-2. Beide teams wilden het publiek een spannende wedstrijd voorschotelen. Wouter (2-2), Niel (3-3, beide met een schot, brachten halverwege de eerste helft een gelijke stand op het bord. Het publiek begon zich te roeren, en door doelpunten van Wouter (twee strafworpen) en Mark (schot) werd het 6-3. Velocitas scoorde de 6-4, maar Jerry (schot) vergrootte de voorsprong. Velocitas kwam daarna beter in de wedstrijd en draaide de wedstrijd om, in een 7-9 voorsprong.  Mark (schot) verkleinde de achterstand, maar Velocitas bepaalde de ruststand op 8-10.

De tweede helft, nam Velocitas (zoals een nummer 1 beaamd), het initiatief en scoorde de 8-11. Maar Romee (schot) scoorde voor ons. Harm kwam erin voor Jerry, en wij gingen drukken. Helaas voor ons gaf de koploper gas, en liep uit naar een 9-14 voorsprong. Het tempo bleef aan beide kanten hoog, en dan worden er foutjes gemaakt. Wij benutte deze buitenkans, en door doelpunten van Karen (10-14, schot) en Julia (11-15, strafworp) werd het 11-15. Sarah kwam erin voor Karen. Velocitas scoorde mee (11-16), maar Harm scoorde mooi vanaf de strafworpstip de 12-16, helaas voor ons wist Velocitas nog tweemaal te scoren en zo was het aan het einde 12-18. Velocitas was kampioen. Al met al was het een genot om het eerste te zien knokken voor wat het waard is. Hou dit vast, dan komen de punten de laatste twee wedstrijden naar jullie toe.