Menu

D4 wint, F2 en de C1 verliezen

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - D4 wint, F2 en de C1 verliezen

Zoals ik al aangaf, geen wedstrijden voor het vijfde en het G team, dus lekker begeleiden, en onze jeugdteams bekijken. IK moest wel al om 09.00 uur begeleiden, maar goed dat is ook niet erg hoor. De F2 (Julia en Sarah) moest aantreden tegen Tweemaal Zes F2, de ongeslagen koploper. Wij begonnen met Nora, Diede, Juda, Ninthe, Levi, Lars en Thomas. Zoals het een koploper beaamd, namen zij direct een 0-3 voorsprong.  Maar de F2 bleef enthousiast gaan, en gaf niet op, het werd 1-5, maar door twee doelpunten van Diede (twee schoten), werd het 3-5. En daar werd de koploper wel eventjes zenuwachtig van. Maar daarna waren zij weer bij de les, en zo was het bij rust 3-9. De tweede helft begonnen wij ster, en het was Levi (schot) die de 4-9 scoorde. Tweemaal Zes kwam ook op stoom en liep uit naar 4-11. Maar je zag de F2 groeien en veel kansen krijgen, en door doelpunten van Thomas en Lars (beide met een schot) werd het 6-11, en zo bleef het een wedstrijd. Je zag dat ons overwicht bleef, maar de doelpunten vielen aan de andere kant (6-14). Ook hier weer veel publiek, en dat gaf de F2 kracht, en ook door het enthousiasme van Julia en Sarah. Door doelpunten van Diede en Juda (beide met een schot) werd de eindstand bepaald op 8-14, en dat is een goed resultaat. Blijf zo door gaan, en goed luisteren naar jullie coaches, dan komen er overwinningen aan.
 
Daarna, speelde de D4, zij zijn ploeg die met de week beter gaan spelen, maar nog nulpunten hebben, vandaag moesten zij aantreden tegen Thor (H) D1. De coaches Maud en Eva, hadden mij vooraf de opstelling gegeven, en ik ging er eens lekker voor zitten. Wij begonnen met Thien, Anja, Roosmarijn, Louise (aanval), Eva Sophie B., Luciella en Gijs (verdediging) en op de bank zaten Sophie T., Sophie en Niek. Wij namen verrassend een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Sophie B (schot). Maar direct hierna werd het 1-1. Daarna een gelijk opgaande wedstrijd met aan beide kanten kansen, maar het bleef 1-1 bij rust. De tweede helft, beloofde veel vuurwerk, en dat begon door een doelpunt van Thor. Je zag bij ons het geloof groeien om de eerste punten binnen te halen dit zaal seizoen. Sophie F. en Niek (beide met een schot) brachten ons op een 3-2 voorsprong, maar ook nu weer direct een antwoord (3-3). Daarna kon het alle kanten op, maar door doelpunten van Gijs en Niek (beide met een schot) leek de wedstrijd beslist. En bij de 5-3, klonk er een oorverdovend gejuich van de tribune en ook langs de lijn was dat zo. Maar ineens werd het 5-4. Gelukkig floot de scheidsrechter (Rianne) vlak daarop af. En zo zijn de eerste punten binnen, ook voor jullie geld blijf zo doorgaan dan volgen er nog vele punten.
 
Tot slot, dan de C1, ik had vrijdag te horen gekregen of ik de C1 wilde fluiten i.p.v. de D1. Het beloofde een spannend duel te worden tegen Telstar/Schoonderbeek C1. Voor de C1 is Telstar altijd een lastige ploeg, en dat kan ik zelf uit mij eigen ervaringen (als speler maar ook als coach) bevestigen. Wij begonnen met Rinske, Saranna, Mads, Ton (aanval), Rhode, Lotte, Mika en Julian (verdediging). Mads (schot) opende de score, maar Telstar kwam op 1-1. Het was direct een wedstrijd in een hoog tempo, met beide teams die wilden gaan voor de winst. Mika (schot) en Julian (kansje met 1 hand) brachten de stand op 3-1. Maar Telstar voerde de druk op en kwam op 3-3. Beide teams kregen veel kansen, maar leden ook veel balverlies. Mika bracht ons op een 4-3 voorsprong, maar het was Telstar dat de ruststand bepaalde op 4-5. De tweede helft was het Telstar dat de stand naar 4-7 tilde. Er volgden bij beide teams wissels, en aan onze kant was het Jonne (klein kansje) die scoorde. Telstar bracht het verschil weer op drie (5-8). Mads (schot) scoorde fraai de 6-8. Maar verder liet Telstar het niet komen, zij liepen uit naar 6-11 en dat werd ook de eindstand. Jammer maar helaas, maar het publiek heeft zich wel vermaakt, in een wedstrijd die van beide kanten in een hoog tempo werd gespeeld.
 
Theo Bosmans