Menu
Fijne vakantie en tot volgend seizoen!
2020: Victum 40 Jaar!
Korfbalvereniging Victum
2020: Victum 40 Jaar!

D3, 3de verliezen, maar A1 wint

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - D3, 3de verliezen, maar A1 wint

Vandaag moest Bryant de D3 (zij moesten tegen Synergo D3) fluiten, en was ik gevraagd om hem bij te staan. Bij de coaches (Anne en Noa) de opstelling gevraagd. Sverre, Emmi, Lizzie, Kiano (aanval), Lucas, Micha, Nova en Sofie. De wedstrijd begon mooi op tijd, en Synergo was in het begin het sterkste, Maar wij kwamen opzetten en het was Lucas die de stand met een schot op 1-0 bracht. Helaas volgde het antwoord direct. Synergo leek door te zetten, maar aan het eind van de eerste helft kregen wij de beste kansen. Na rust kwamen o.a. Elra en Elon erin, en gingen wij door waar wij geëindigd waren, en dat werd beloond, want het was Sofie die een doorloop mooi afrondde. Helaas volgde ook nu direct weer de gelijkmaker. Daarna kregen wij vele kansen, maar wisten niet te scoren, en dat deed Synergo wel, en zo werd de eindstand bepaald op 2-3. Beide coaches baalden behoorlijk, en dat is goed, want dan zie je dat zij zeer betrokken zijn bij de D3. Niet getreurd gewoon doorgaan met scherp trainen, en goed naar jullie coaches luisteren, dan komt het goed.
 
Na deze wedstrijd, mij snel omgedraaid om ons derde te zien. Zij moesten tegen Nova 2, en dat beloofde een zware kluif te worden. Nova kwam op 0-3, maar wij kwamen op karakter langszij (3-3), daarna Nova liep uit naar 3-7, en vlak voor rust viel de 4-7. In de tweede helft liep Nova uit naar een 5-10 voorsprong. Maar wisten wij wel mee te scoren, maar ondanks dat bleef het aat bestaan en werd er uiteindelijk met 8-13 verloren.
 
Daarna even snel een broodje gegeten, en kijken naar ons hoogste juniorenteam. Zij begonnen met Maud, Kayleigh, Wessel, Thijs (aanval), Jasmijn, Zoey, Bryant en Wiebe (verdediging). Fortissimo pakte brutaal de voorsprong, maar door doelpunten van Wessel (doorloop), Zoey, Bryant (beide met een schot), Maud (doorloop en schot), Jasmijn, Bryant (beide met een schot) en Kayleigh werd het 8-1. Waarna Fortissimo de ruststand bepaalde op 8-2 in een zeer eenzijdige wedstrijd. De tweede helft bleven wij scherp, en dat werd beloond, want Jasmijn en Zoey (beide met een schot) bepaalden de stand op 10-2. Ondertussen gingen wij de eindfase in en werden wij wat slordig. Fortissimo maakte daar goed gebruik van (10-3). Maar Maud en Zoey (beiden met schoten, waarvan twee door Zoey) tilden de stand naar 13-3. Ties kwam erin en later nog Jelte, maar het bleef een oppermachtige wedstrijd van onze kant. Fortissimo kwam op 13-5, maar Zoey bracht door twee afstandsschoten de eindstand (15-5) op het scorebord. Al met al een scherpe A1, blijf zo doorgaan en scherp trainen, want volgende week is de topper tegen SKF.
 
Theo Bosmans