Menu

B1, en 3de winnen verdiend, en de A1 en het 2de verliezen

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - B1, en 3de winnen verdiend, en de A1 en het 2de verliezen

Vandaag, had ik zelf een lekker vrije ochtend, dus lekker thuis ontspannen toewerken, naar de middag en avond die lang zou worden. Toen het tijdstip aanbrak om richting ons complex te vertrekken, dacht ik op de fiets, wij hebben een primeur. Want na ongeveer anderhalf jaar blessure leed, zou Suus haar debuut weer maken in de B1. Vorige week had ik al van haar gehoord, dat zij vandaag weer zou mogen spelen.
Aangekomen op het veld, en voor de wedstrijd begon nog even met haar gesproken, en ze was best wel een beetje gespannen. Maar goed de B1, speelt de laatste weken goed, maar verliest vaak ongelukkig. Wij begonnen met Andrea, Rhodee, Jelte, Milan (aanval), Sarah, Anouk, Niek en Simon (verdediging), en de tegenstander was SDO (V) B1. En op de bank zaten, Hidde, Suus, Nina en Femke.
Wij begonnen direct vol aan te vallen, en dat werd beloond, want door doelpunten van Jelte (schot en strafworp) kwamen wij op een 2-0 voorsprong.
Daarna kwam SDO in de wedstrijd en werd het een gelijk opgaande wedstrijd. Nadat het 2-1 was geworden scoorde Simon (doorloop) fraai de 3-1. Daarna even een schrik moment, Sarah raakte geblesseerd, en moest vervangen worden door Nina. SDO scoorde daarna direct de 3-2. Maar door doelpunten van Jelte (schot), Anouk (strafworp) en Simon(schot) werd het 6-2. SDO bepaalde de ruststand op 6-3. De tweede helft begon met een doelpunt van SDO.
SDO vocht zich terug in de wedstrijd en er werd om en om gescoord. Simon (7-4, schot), Niek (8-4, klein kansje), Jelte (9-5) en Simon (10-6, beide met een schot) brachten het verschil op vier punten. Ondertussen was Suus druk bezig met het warmlopen, en was iedereen blij dat zij weer kon gaan korfballen. En ja hoor het moment was daar, zij kwam er onder luid applaus in voor Nina. En zij paste zich direct aan. SDO, bleef ook gaan, en door dat er aan onze kant niet gescoord werd, wist SDO met nog twee minuten zicht terug te spelen in de wedstrijd, en werd het 10-10. Daarna zat iedereen op het puntje van zijn stoel. En ja hoor Jelte knalde mooi de 11-10 erin. Maar ja dan is er nog 1 minuut te gaan, en dan al zo een triller vroeg op de dag. SDO kreeg kansen, maar het was Andrea (schot) die in de laatste seconden de winst veiligstelde. Al met al, heb ik net als de veel toeschouwers, weer een hardwerkende B1 gezien, die dan ook verdiend won.
 
Daarna kwam de A1, zij moesten tegen de koploper HKC/Creon Kozijnen A1, en uit was er met 23-1 verloren, dus wilde men zich voor eigen publiek revancheren. Wij begonnen met Zoey, Maud, Wiebe, Bryant (aanval), Kayleigh, Jasmijn, Thijs en Wessel (verdediging), en op de bank Famke en Lars. HKC nam direct het initiatief, en hoewel wij hardwerkend, kregen wij weinig kansen, maar die wij kregen werden benut, en je zag wel dat wij niet opgaven, maar HKC was gewoon te sterk. Toch wisten wij nog zes keer te scoren, en ik wil dan ook vermelden dat het Wessel, Wiebe, Bryant (2 maal), Lars en Famke waren. Jammer maar helaas, de A1 zit in een zware poule, en leert ontzettend veel, en dat is goed, want op het veld gaan zij ook eerste klasse spelen. Blijf zo door gaan en goed naar jullie coaches luisteren dan komt het goed.
 
Het derde, kwam na de A1 in actie, en zij moesten tegen EKCA/CIBOD 2, een belangrijke wedstrijd want bij winst kon men zich bijna veilig spelen. Zij begonnen met Lieke, Sanne, Maarten, Robert (aanval), Emma, Renée, Aetze en Sam (verdediging). Wij namen door middel van Robert en Lieke (beide met een schot) een 2-0 voorsprong. Maar het antwoord volgde direct van EKCA (2-2). Dat was even schrikken, maar daarna rechten wij onze rug en liepen wij door doelpunten van Renske (die erin was gekomen voor Lieke, schot en strafworp), Renée (klein kansje en schot) uit naar een 6-2 voorsprong. EKCA scoorde de 6-3, maar door doelpunten van Robert, Sam, Renée (allen met een schot), Maarten (doorloop en schot), wederom Sam (schot en klein kansje), Robert en Sanne (beide met een schot) wisten de ruststand te bepalen op 15-3. In de rust even wat eten en drinken, en bijpraten, zodat ik fris en fruitig bij de laatste wedstrijden zou zijn. EKCA opende de tweede helft met scoren (15-5), maar de tweede helft was van onze kant minder scherp, en dat is niet zo verwonderlijk na een super eerste helft. Sanne, Maarten en Sam (allen met een schot) brachten de stand op 18-5. Daarna kwamen Thijs (voor Sam) en Nikki (voor Renée) erin was het Nikki die een strafworp benutte. Daarna was het slot van de wedstrijd voor EKCA dat de eindstand op 19-7 bepaalde. Al met al een eenzijdige wedstrijd, met een zeer gretig derde, dat het publiek vermaakte.
 
Dan het tweede, die speelde een zeer belangrijke wedstrijd, tegen Telstar/Schoonderbeek 2, en er moest na een aantal ongelukkige nederlagen gewonnen worden. Wij begonnen met Tessa, Rianne, Jens, Micha (aanval), Sem, Josephine, Luuk en Jerry (verdediging). Telstar begon scherp en nam een 0-2 voorsprong. Wij vochten terug, maar het bleef dicht bij elkaar in d openingsfase. Josephine (1-2, strafworp), Rianne (2-4, strafworp), brachten ons op het scorebord. Maar Telstar scoorde de 2-5. Daarna een offensief van ons, en door doelpunten van Jerry en Micha (beide met schoten, waarvan er twee waren van Micha) kwamen wij op 5-5. Telstar scoorde de 5-6, en het wisselen begon, Maarten (voor Micha) scoorde van afstand de 6-6. De slotfase voor rust was boeiend, en aan beide kanten slordig spel. En het was Rianne (schot) die de ruststand op 7-7 bepaalde. De tweede helft begon voor ons niet goed, en Telstar liep uit naar 7-9. Maud kwam erin voor Tessa, en vlak daarop was het Jerry (strafworp) die de aansluitingstreffer scoorde. Verder liet Telstar het niet komen, en liep uit naar een 8-12 voorsprong.  Daarna scoorde Maud (strafworp) de 9-12. Maar Telstar antwoordde direct hierop, en liep uit naar 9-14. Micha (schot) scoorde de 10-14, en kon je al zien dat de wedstrijd gespeeld was. Anouk (voor Rianne) en Marloes (voor Josephine) kwamen er nog in, maar het was te laat. Telstar scoorde de 10-15, en daar bleef het bij. Al met al een gevoelige nederlaag, het tweede zit in de hoek waarde klappen vallen. Maar gelukkig blijven zij hard werken, en heb ik al vertrouwen erin dat het goed komt.
 
Theo Bosmans