Menu

B1, A1 verliezen, en het tweede boekt zijn eerste zege van dit seizoen

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - B1, A1 verliezen, en het tweede boekt zijn eerste zege van dit seizoen

Vandaag was voor mij een rare dag, het vijfde was vrij, dus tijd te over voor mij n hobby’s (nee dus). Ik was al vroeg op pad met het G team (zie verslag), en kon daarna even rustig thuis bijkomen. Maar ja de plicht roept voor de razende reporter, dus op tijd terug naar het veld, want er waren een paar boeiende wedstrijden. Als eerst e kwam de B1 in actie, zij moesten tegen Rust Roest B1 (en dat roept bij mij herinneringen op, aan de B2 die destijds wedstrijdkorfbal speelden, en toen twee zware nederlagen leden van een zeer goede tegenstander). WIj begonnen met Andrea, Femke, Jelte, Luuk (aanval), Anouk, Sarah, Milan en Simon (verdediging). En op de bak zaten Nina, Rhode en Niek. De tribune liep langzaam een beetje vol, maar het bleef karig. Andrea en Jelte (beide met een schot), brachten ons op een 2-0 voorsprong. Direct daarna volgde de 2-1. En zo was de kop eraf en kon het duel gaan beginnen. Beide teams gingen vol voor de aanval, en dan bleek ook wel aan het spannende verloop. Aan onze kant waren het Anouk (3-2, doorloop), Jelte (4-2, strafworp), Milan (5-3) die scoorden, maar daarna ging Rust Roest druk zetten en zo werd het 5-5. Wij rechten onze rug, en door doelpunten van Milan en Simon (beide met een doorloop) werd de ruststand bepaald op 7-5. De tweede helft begon, voor ons wat minder, want Rust Roest scoorde de7-6, maar het was Jelte die mooi een vrije bal afrondde. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, en zo werd het 8-8. Jelte (schot) bracht ons weer voor. En daarna begon het wisselen, Rhode, Niek en Nina kwamen erin en wij gingen vol voor de winst. Na de 9-9, was het Simon (schot) die ons weer op voorsprong bracht, maar helaas kwam het antwoord direct, en zo werd het 10-11. Wij zetten vol in op de gelijkmaker, maar helaas het lukte net niet. Wederom een nederlaag met een wrange smaak (net als tegen Wageningen), want dit verdiende de B1 niet. Hard werkend voor elke bal, en blijven gaan. Wanhoop niet en blijf hard werken en luisteren naar jullie coaches, en dan gaan jullie beloont worden dit zaalseizoen.
 
Na te zijn bijgekomen, kwam de A1 in actie, zij groeien iedere week, maar zij zitten ook in een zware poule. Voor de wedstrijd zag ik ze allemaal lekker met elkaar eten, en dat is goed voor het team gevoel (gelukkig zie ik dit steeds vaker bij teams, en dat is een goede zaak). Vandaag was Sporting Delta A2 de tegenstander, en wij begonnen met Kayleigh, Jasmijn, Thijs, Ties (aanval), Zoey, Famke, Lars en Wiebe (verdediging).  En op de bank zaten Maud, Lisa, Wessel en Bryant. Het werd weer iets drukker op de tribune, maar nog steeds vind ik dat te weinig. Maar goed Sporting Delta nam een 0-4 voorsprong, daarna was het Ties (schot) die de 1-4 scoorde. Helaas voor ons was Sporting Delta een maatje te groot. Wij wisten nog wel mee te scoren, en dat gebeurde door, Zoey (2-5, schot), Kayleigh (3-6, strafworp), Famke (4-7) en Bryant (5-7, beide met een schot), maar Sporting Delta bepaalde de ruststand op 5-10. Ondertussen waren Bryant (voor Lars0, en Maud (voor Jasmijn) erin gekomen. En gingen wij moedig en strijdvol verder. Maud (6-12 en 8-14, beide met door schot) en Lars (9-18, schot), wisten de korf nog te vinden, maar aan het eind stond er 9-20 op het scorebord. Je ziet elke week verbeteringen, en zij groeien langzaam, blijf zo doorgaan, dan komen de punten vanzelf.
 
Voor de wedstrijd nog even met de trainer (Andre) gesproken over hoe het nu gaat, en hoe gebeten het team is, na de ongelukkige nederlaag van vorige week (ik had ook nog wat spelers hierover gesproken), en het voor eigen publiek recht wilde zetten. Eindelijk zag ik ook meer publiek bij het tweede, dus mijn oproep heeft wel geholpen, maar toch het kunnen er nog meer zijn. Van Andre, had ik de opstelling gekregen, en die was als volgt: Anouk, Rianne, Jens, Micha (aanval), Tessa, Josephine, Luuk en Ruben (verdediging). De tegenstander was KZ/Keukensale,com 4, en dit is een vier puntenwedstrijd (dat wil zeggen, voor mijn jeugdige lezers een hele belangrijke wedstrijd). KZ opende de score, maar wij hadden zoveel zin erin, dat wij die direct wegpoetste, en dat gebeurde met soms heel mooie opgezette aanvallen. Het waren, Micha, Josephine, Ruben, wederom Micha (allen met een schot) die ons op een 4-1 voorsprong zette. De 5-1 van Jens, was een hele mooie, hij schoot, ging achter zijn schot aan, en rondde dit fraai af met een doorloop. KZ, scoorde de 6-2, maar Luuk (doorloop) en Micha (schot) brachten de stand op 7-2. KZ speelt natuurlijk ook mee, en kwam terug tot 7-4. Daarna sloegen wij hard terug, en door doelpunten van Ruben (klein kansje), Anouk (strafworp) en Jens (doorloop), die zijn doelpunt maakte na heel mooi combinatie spel. Het werd 10-5, maar ook nu weer schitterend aanvalsspel van onze kant, en door doelpunten van Luuk (doorloop), Micha, Ruben en Josephine (allen met een schot) werd het 14-5. Na de 14-6, was het Rianne (schot) die scoorde, maar KZ had het laatste woord, en zo was het bij rust 15-7.  De tweede helft beloofde een ware zegetocht te worden voor het tweede, maar KZ wilde daaraan niet meewerken, en kwam terug tot 15-9. Rianne lokte slim een strafworp uit, die zij benutte (16-9). Daarna zakte de wedstrijd wat in, en dat kwam mede door het hoge tempo van de eerste helft. Sem (voor Josephine) kwam erin, en het tactisch wisselen kon beginnen. Beide teams vielen nog verder terug, en dat zag je ook terug in de score. Ruben (17 en 18-10, met twee schoten), bracht het verschil op acht, en het verzet bleek te zijn gebroken. KZ scoorde nog wel de 18-11, maar het was Rianne (schot) die de eindstand op 19-11 bepaalde. Jerry kwam er nog in voor Jens, maar er werd niet meer gescoord, en zo was de eerste winst dit seizoen binnen. Ik heb genoten van het tweede, zeker de eerste helft was subliem. Hou dit vast, de ban is gebroken en nu op weg naar nog meer punten.
 
Theo Bosmans