Menu

A1 wint verdiend, 3de en 2de verliezen

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - A1 wint verdiend, 3de en 2de verliezen

De dag vandaag begon ontspannen, lekker uitslapen en rustig rommelen in huis. Halverwege de morgen moest ik toch op pad. Want het vijfde moest om 12.00 uur verzamelen (maar goed daar later meer over in het verslag daarover). Na terugkomst, kon ik nog de laatste twaalf minuten zien van de B1, die in een spannende wedstrijd verdiend won van Fiducia B1. Maar goed, ik ging direct naar mijn vertrouwde plek op de tribune. De A1 moest tegen Vriendenschaar (H) A2 spelen, en uit was er nipt verloren, dus lagen er kansen. Wij begonnen met Maud, Jasmijn, Lars, Jelte (aanval), Lisa, Famke, Wiebe en Bryant (verdediging). De scheids floot in, en door doelpunten van Lars (schoten), namen wij een 2-0 voorsprong. Vriendenschaar, probeerde aan te haken en scoorde de 2-1. Daarna zag je hoe het bij ons ging lopen, en dat de trainingen van hun vruchten beginnen af te werpen. Door doelpunten van Wiebe (klein kansje), Lars (schot), Lisa (doorloop) en Bryant (strafworp) werd het 6-1. En dat was voor ons een luxe stand. Vriendenschaar, dacht er anders over en kwam terug tot 6-4. Maar wij hielden de controle, en door doelpunten van Lisa (die mooi afrondde na een vrij bal), Famke (wegtrekbal) en Maud (doorloop) werd de ruststand bepaald op 9-4. Ik moest even bijkomen, net als de vele toeschouwers van de show die de A1 had gegeven in de eerste helft. De tweede helft begon met een doelpunt van Vriendenschaar, maar wij reageerden daar direct op door doelpunten van Bryant en Wiebe (beide met een schot). Daarna even rustig ballen, en het werd 11-6. Maud (scoorde) fraai de 12-6. Vriendenschaar ging wisselen en het werd 12-8. Wij wisselden ook, en Zoey kwam erin voor Famke. Zoey gaf direct haar visitekaartje af en benutte een strafworp. Maar ook nu weer een felle reactie van de tegenstander, en zo stond het 14-10, en was het verschil weer vier. Jelte (schot) scoorde fraai de 15-10. Thijs (voor Jelte) en Kayleigh (voor Jasmijn) kwamen erin. Dus was het even zoeken, en helaas werd het 15-11. Wij reageerden daar direct op door doelpunten van Wiebe en Zoey (beide met een schot). Vriendenschaar sputterde nog wel tegen (17-12), maar wij hielden de controle. Lars (schot) en Wiebe (wegtrekbal) brachten de stand op 19-12. Daarna kwam Milan er nog in voor Bryant, en werd het 19-13. Tenslotte was het Maud (schot) die de eindstand op het scorebord bracht (20-13). AL met al een verdiende overwinning, en met thuiswedstrijden tegen Deetos en Fortissimo in het verschiet zit er nog meer in. Blijf zo doorgaan, dan gaan jullie nog een mooi slot van de zaalcompetitie bereiken.
 
Daarna kwam het derde aan de beurt, en dat beloofde een lastige wedstrijd te worden tegen Tiel ’72 3, de koploper in hun poule. Wij begonnen met Sanne, Dayna, Maarten, Robert (aanval), Renée, Emma, Oscar en Sam (verdediging), en op de bank zaten Renske, Zoey, en Jelte. Het was van het begin af aan een fysieke wedstrijd, en tot 4-4 kon het derde bijblijven, maar daarna zag je dat Tiel de wedstrijd naar zich toe trok. En hoewel wij het bleven proberen, lukte het ons niet echt om het de koploper in het verloop van de wedstrijd moeilijk te maken. Jammer maar helaas. Aan onze kant waren het Sanne, Sam Renée, Emma, Maarten en Oscar (tweemaal) die scoorden. Aangezien ik ook nog even iets moest eten en drinken voordat de selectie begon, mistte ik ook nog twee doelpunten. Maar het derde blijft gaan en dit is een team met vele jonge gretige spelers, die tot het gaatje gaan. Hou dit vast.
 
Dan het tweede, zij moesten tegen de ongeslagen koploper AWDTV/IJskouddebeste 3 aantreden. En op papier was dat geen makkelijk opgave. Wij begonnen met Sem, Anouk, Micha, Jens (aanval), Rianne, Josephine, Luuk en Jerry (verdediging). Wij overrompelden AWDTV, en namen door een doelpunt van Jens (klein kansje) de voorsprong. Maar AWDTV sloeg direct terug (1-3). Daarna was het wederom Jens (klein kansje) die scoorde, maar ATDTV sloeg hard terug (2-5). Maar dan ken je het tweede niet, want door doelpunten van Rianne, Jens, Micha (allen met een schot) en wederom Rianne (doorloop) werd het 6-5. AWDTV, raakte daar echter niet van slag, en draaide de achterstand om in 6-7 voorsprong. Vlak voor rust was het Micha (strafworp) die de ruststand op 7-7 bepaalde. De tweede helft werd door AWDTV weer orde op zaken gesteld (7-9). Tessa kwam erin voor Anouk. Daarna bleef het even gelijk opgaan, en dat zag je terug in het scoreverloop. Micha (8-10), Luuk (9-11) en Jerry (10-13, allen met een schot). En toen begon ook het wisselen, Sam (voor Jens) kwam erin. En nadat Micha van de strafworpstip de 11-14 had gescoord, kwam Maarten erin voor Luuk. AWDTV was inmiddels verder uitgelopen, maar Maarten (schot) scoorde fraai. Daarna gooide AWDTV de wedstrijd op slot. Aan onze kant was het Jens (strafworp en schot) die de eindstand op 14-20 bepaalde. Jammer maar helaas, blijf zo doorgaan, dan komt het goed. 
 
Theo Bosmans