Menu
Fijne vakantie en tot volgend seizoen!
2020: Victum 40 Jaar!
Korfbalvereniging Victum
2020: Victum 40 Jaar!

A1 wint in degradatie kraker verdiend van SDO (V) A1, en handhaaft zich in e 1ste klasse

Home - Competitie - Wedstrijdverslagen - A1 wint in degradatie kraker verdiend van SDO (V) A1, en handhaaft zich in e 1ste klasse

Vorige week, zat ik na onze wedstrijd (met het vijfde), gezellig na te babbelen in de kantine, en op een gegeven ogenblik ook even met Wessel, die vroeg of ik kwam kijken, en dan misschien een verslag wilde maken van de wedstrijd. Zodoende zat deze zaterdag weer lekker vol voor mij. Na hert G1 even naar huis, en gelukkig was het even droog toen ik weer terugging.  Iedereen weet inmiddels wel, dat ik een vast plekje heb op de tribune, dus daar gaan zitten en mij voor bereiden op de kraker van de A1. Ik kreeg gezelschap van Suus en Eva (beide uit de B1), en wij hadden er zin in. Suus had de opstelling voor mij gevraagd, en in de basis begonnen Anouk, Maud, Wessel, Bryant (aanval), Kayleigh, Evy, Luuk en Ties (verdediging). SDO opende de score, maar Wessel lokte slim een stip uit die hij benutte. Na de 1-1 zag je een wedstrijd die voor beide ploegen moeizaam was. Victum moest en SDO hoefde niet zo erg. Je zag dat ook aan het spel van beide teams. Het scoreverloop was dan ook normaal voor een wedstrijd waar veel druk op stond. Maar beide teams wilden niet toegeven en er werd dan ook om en om gescoord. Aan onze kant waren dat, Evy (2-2, vrije bal), Maud (3-2, schot), Luuk (4-3, doorloop), Bryant (5-4, Schot) en wederom Evy (6-5, schot). De wedstrijd leek dan ook nadat de 6-6 was gevallen, op een gelijke stand de rust in te gaan. Maar in de allerlaatste seconde scoorde SDO de 6-7, en dat was een domper.
 
In de rust werd alles goed doorgesproken, en ging de A1 er voor. Anouk (scoorde) vrij snel na het begin de gelijkmaker, en dat had zijn uitwerking op SDO. Want Kayleigh scoorde vanuit een technisch oogpunt heel mooi genomen doorloop (met 1 hand aannemen, en de ander inspelen) de 8-7. SDO sputterde tegen (8-8). Daarna kantelde de wedstrijd en kwam het geloof in eigen kunnen bij iedereen in het veld los (ik had al gehoord, dat men de stijgende lijn van de laatste drie weken wilde doorzetten). Maud, Wessel (beide met een schot) en Evy (vrije bal) zorgden ervoor dat er voor het eerst in de wedstrijd een gaatje geslagen werd (11-8). SDO leek vaan slag te zijn, maar scoorde wel de 11-9 en daar putte men geloof uit, want de 11-10 leek eraan te komen. Maar ineens was daar Anouk (schot) die scoorde. SDO antwoordde direct, en zo stond het 12-10. Dit gaf ons zo een boost, dat wij een tempo hoger gingen spelen. En door doelpunten van Evy (2 maal met een schot), Wessel (klein kansje) en Maud (schot) werd het 16-10 en leek de wedstrijd gelopen. Dus namen wij even gas terug, dat was niet slim want SDO benutte dat goed en kwam terug tot 16-12. Maar goed, dit was even een goed lesje, dus ging het tempo weer omhoog, en door doelpunten van Anouk (schot) en Wessel (strafworp, waarmee hij ook de score opende) werd het uiteindelijk 18-12, en door dit resultaat was handhaving een feit, en werd Dalto/Klaverbladverzekeringen A3 het kind van de rekening en degradeerde.  Wie had dit scenario kunnen bedenken, drie weken geleden nog laatste, en nu veilig. Klasse hoor, goed gevochten, want ik heb wedstrijden gezien van jullie die niet zo best waren, maar dit is hoe korfbal ook hoort te zijn, spanning, sensatie, vechtlust en teamspirit, dat heb ik en de helaas te weinig aanwezige toeschouwers, vandaag gezien. Ook de complimenten aan Jochem en Jerry, voor het blijven geloven op een goed einde.  
 
Theo Bosmans