Menu

Planning competitie

Home - Competitie - Planning competitie

Competitieschema voor het seizoen 2022-2023

- KNKVLOGONW

 Het competitieschema voor het seizoen 2022-2023 kent dezelfde structuur als de afgelopen seizoenen, hier zitten geen opvallende wijzigingen in ten opzichte van voorgaande seizoenen.

Toelichting op de opbouw van het competitieschema 2022-2023:

Het competitieschema is de laatste seizoenen gemaakt op basis van de volgende uitgangspunten:

  1. Later in september te starten met het seizoen en langer doorspelen in juni; Tijdens de bijeenkomsten in 2017 in het land, waarin gesproken is over de competitieplanning, is door de verenigingen aangegeven dat het later starten van de najaarscompetitie wenselijk is, evenals het langer doorspelen in juni omdat de vakanties later starten. Dit om met een goede voorbereiding van de teams te starten aan de competitie. Zodat de zomervakantie geen belemmerende factor is in de bezetting van de teams.
  2. De finale van de Korfbal League beter aan te laten sluiten bij de reguliere veld- en zaalcompetitie in het wedstrijd- en breedtekorfbal;
  3. De wens vanuit de verenigingen om rekening te houden met de voorjaarsvakantie en de meivakantie; Net als de wens van later starten van de najaarscompetitie, kwam een vergelijkbaar geluid vanuit de verenigingen voor de competitie in de voorjaars- en meivakantie. In de competitieplanning is rekening gehouden met deze periode. Alleen het laatste weekend van beide vakanties (op basis van de adviesdata vanuit de overheid) is als speelweekend aangemerkt. Vele verenigingen wilden het liefst het eerste weekend vrij van competitie houden in verband met vakantiegangers.
  4. De kerstperiode en het pinksterweekend zijn in beginsel vrij gepland. Deze feestdagen worden door de verenigingen als belangrijkste ervaren.
  5. Een competitie die meer aan één gesloten is; In de planning is rekening gehouden met een regulier verloop van de wedstrijden. Dus niet meer een week spelen, week vrij, week spelen etc. Hierdoor ontstaat en meer gelijkmatigere verdeling van de wedstrijden. Dit kan soms wel frictie met de verschillende vakanties en feestdagen geven.

Vanuit bovenstaande uitgangspunten betekent dat voor het competitieschema 2022-2023:

  1. De competitie start in het eerste weekend nadat alle vakanties zijn afgelopen, dat is week 36, het weekend van 10/11 september;
  2. Er zijn op dit moment geen internationale toernooien gepland tijdens het seizoen. Wel is de verwachting dat er nog enkele toernooien opnieuw ingepland worden. Hier zal zodra dit bekend is op geanticipeerd worden.
  3. Rondom Kerstmis en Oud en Nieuw zijn 3 vrije weekenden ingepland uitgezonderd voor de Korfbal League, Hoofdklasse en dames Topklasse. Voor het breedtekorfbal is het een uitwijkweekend.
 
Bron: KNKV

Niet gevonden wat je zocht?