Menu
Fijne vakantie en tot volgend seizoen!
2020: Victum 40 Jaar!
Korfbalvereniging Victum
2020: Victum 40 Jaar!

Interview met Theo Bosmans

Home - Commissies - PR Commissie - Interview met Theo Bosmans

Het kan jullie niet ontgaan zijn: Theo is op 28 november 65 geworden.

Sanne Donker nam het initiatief om een vriendenboekje voor hem te maken. Ik had daarin gezet dat ik Theo graag een keer zou willen interviewen voor de nieuwsbrief. En daar ging hij heel graag op in!

Op een regenachtige zaterdagmiddag spraken we elkaar: Theo met een grote lach: “ik heb er een slapeloze nacht van gehad!”

Je zet je al jaren in voor de jeugd bij Victum. Hoe zag je eigen jeugd er eigenlijk uit?

“Ons gezin bestond uit mijn vader, mijn moeder en mijn broer André. We woonden in de Haagse Schilderswijk. Mijn vader had een zolder vol aquaria, mensen die bijzondere vissen wilden hebben wisten mijn vader daar wel voor te vinden. Ik heb zelf thuis ook een aquarium van 2 meter gehad, maar daar ging wel erg veel tijd en zorg in zitten dus dat heb ik niet meer”

Hoe ben je in het korfbal beland?

“Ik was keeper in het schoolvoetbalteam. Dat ging heel goed, maar ik mocht niet op voetbal. Op een dag werd ik meegenomen naar korfbalvereniging HKC Hou Stand in Transvaal. Vanaf dat moment was Ik daar altijd te vinden.”

Theo laat oude spelerskaarten zien van Hou Stand, Phoenix en Victum, en heeft ook nog wat feiten uit die tijd paraat:

“Mijn eerste wedstrijd was in 1971 tegen SVN. In mijn 2e wedstrijd liet ik mijn eerste doelpunt door tegen sportlust ‘64. Mijn eerste doelpunt dat ik scoorde was in 1973 in de B-jeugd, tegen Ons Eibernest.”

En hoe ben je dan bij Victum beland?

“Mijn werk verhuisde naar Houten. Via personeelszaken kon een woning in Houten geregeld worden, toen kon dat nog! En er bleek ook nog een korfbalvereniging in Houten te zijn. Mijn debuut bij Victum was op 21 oktober 1995, na een blessure, uit tegen Atlantis 5 (eindstand 12-5)”

Wat een fijne werkgever. Wat doe je voor werk?

“In oktober is het bedrijf waar ik werkte, Staples (ik werk daar al 46 jaar!), overgenomen door 123inkt. Gelukkig kon ik daar blijven werken na de overname, over 2 jaar ga ik met pensioen. Ik hou me bezig met de mechandising, inkoop en verkoop”

Heb je nog andere hobbies naast korfbal?

“Het archief van Victum, maar dat heeft natuurlijk ook met korfbal te maken. Ik heb al heel lang een bijzondere postzegelverzameling, dat heb ik van huis uit meegekregen. Ik hou me ook graag bezig met genealogie, in het bijzonder van het Engelse Koningshuis en dan weer in het bijzonder het huis Tudor van Hendrik de 8e. Ook ben ik erg geïnteresseerd in het Oude Egypte, en vooral in Nefertari, de 1e vrouw van Ramses II.”

Wat is je favoriete muziek?

“Ik hou me veel bezig met de geschiedenis van de popmuziek, ik luister naar van alles uit de jaren 50, 60 70 en 80. Mijn favoriete band is the Seekers, een Australische band uit de jaren 60, folk-achtige muziek. En uit deze tijd luister graag naar Katie Melua. En filmmuziek! Ik heb meer dan 3700 singels en meer dan 1100 LP’s thuis.”

Dan moet je ook veel van film houden! En wat is dan je favoriete film?

“Mijn favoriete film is Wuthering Heights uit 1939. En dan vind ik het heel leuk om alle versies van een film te hebben en te bekijken, ik heb bijvoorbeeld ook heel veel DVD’s met diverse versies van doctor Zhivago, Ivanhoe en Jane Eyre.”

Hoe zou je je karakter omschrijven?

“Sociaal, betrokken, niet haatdragend, ik trek me soms wel dingen teveel aan. Ik heb vannacht bijvoorbeeld wel even liggen piekeren omdat ik wist dat Bas niet genoeg scheidsrechters voor vandaag had kunnen vinden.”

Wat vind je goed aan Victum?

“De saamhorigheid. En hoe actief VICTOR is en hoeveel jonge jeugd daar al bij betrokken is. En dat de jeugdcommissie zoveel voor de jeugd organiseert. Ook dat het bestuur zo betrokken is en hard werkt op de achtergrond (ik hoor en zie dat aan een hoop zaken).”

Zou je iets willen veranderen bij Victum?

Denkt even na…”nee”

Door wie ben je geinspireerd?

“Mijn vader inspireerde me: hij was rechtdoorzee, en kon tegelijk met iedereen goed overweg. En na zijn overlijden heb ik een hechte band met mijn moeder waar ik veel steun aan heb, als ik in een dip zit.”

Heb je nog een goed advies aan de Victum-leden?

“Altijd je club blijven steunen, wat er ook gebeurt!”