Menu

De week van de scheidsrechter 2023

Home - Commissies - Korfbalzaken Commissie - De week van de scheidsrechter 2023

Van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober is weer de Week van de Scheidsrechter 2023. Hét jaarlijkse moment waarop we onze scheidsrechters en juryleden bedanken voor hun inzet. 

Dit is hét jaarlijkse moment waarop we onze scheidsrechters bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor onze sport. Hoewel het altijd goed is om je waardering te laten blijken, is dit een extra mooi moment om scheidsrechters in het zonnetje te zetten en te bedanken voor wat zij allemaal doen. Elke week staan scheidsrechters voor ons klaar. Ze dragen bij aan ons korfbalplezier en zorgen dat wedstrijden veilig verlopen en daar zijn we blij mee als Victum.

foto : Marco spelten

Maak een leuke foto samen met de tegenstander en de scheidsrechter en stuur deze naar Ron 06-27744077 of korfbalzaken.beheer@victum.nl

 

Altijd aandacht en respect voor scheidsrechters nodig

Een week van de scheidsrechter is natuurlijk niet genoeg, we moeten het hele jaar aandacht geven aan de scheidsrechters. Zonder scheidsrechters geen wedstrijden! Het is lang niet altijd een dankbare klus om wedstrijden te fluiten. De scheidsrechters bij de jonge jeugd hebben soms last van commentaar van ouders of coaches langs de kant; ook bij seniorenwedstrijden kan het commentaar van of de spelers of het publiek langs de kant zeer vervelend zijn, soms zo dat een scheidsrechter besluit niet meer te gaan fluiten.

Normen en waarden bij Victum

Lang geleden hebben we met elkaar de volgende gedragsregels afgesproken, te vinden op de website onder clubinfo. Hieronder een kleine selectie hieruit die van belang is bij dit onderwerp:

Gedragsregels KV Victum:

• Korfballen doe je samen met je medespelers. Je vormt een team samen met hen en de begeleiding.

• Je respecteert je medespelers, tegenstanders en scheidsrechter.

• Gedraag je, zoals je zou willen dat een ander zich gedraagt ten opzichte van jou.

• Bij KV Victum moet iedereen zich veilig, vertrouwd en plezierig voelen.

• Gedrag dat leidt tot intimidatie in welke vorm wordt niet geaccepteerd.

Respecteren scheidsrechters doen we samen, we spreken elkaar daar ook op aan!

Binnen het bestuur hebben we afgesproken dat we dit vanaf nu meer gaan doen. Behalve de week van de scheidsrechter is ook een recent binnengekomen klacht van een scheidsrechter over het publiek de reden van dit initiatief. We verwachten van al onze leden en ouders en ons publiek om geen negatieve kritiek op scheidsrechters te hebben en om, als iemand dit soms even vergeet, die persoon ook onmiddellijk aan te spreken. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat scheidrechters bij ons met plezier fluiten en ook in de toekomst scheidsrechter blijven.

Bron:KNKV,NOC NSF