half oktober zal deze onder de Victum leden verspreid worden.
Het onderwerp sociale veiligheid bij sportclubs wordt geregeld besproken in de media en is op een bijeenkomst van Sportpunt Houten in april j.l. besproken met alle aanwezige sportverenigingen. Hierbij was ook een expert Sociale Veiligheid Sport (Team Integriteit NOC*NSF) aanwezig. Er is veel besproken die avond. Een van de aanwezige verenigingen had een enquete, met stellingen afkomstig uit het High 5 principe, onder haar leden gehouden, om inzicht te krijgen hoe de leden de sociale veiligheid ervaren en welke aandachtspunten en verbeterpunten er zijn.
Het bestuur van Victum heeft in mei besloten om in het najaar ook een enquete over dit onderwerp onder onze leden te houden, omdat ook wij het heel belangrijk vinden om inzicht te krijgen hoe onze leden de sociale veiligheid ervaren en welke aandachtspunten en verbeterpunten er zijn.
We hebben hiervoor vragen uit de “High 5 voor een veilige sportcultuur” van NOC/NSF gebruikt. Dat is een checklist grensoverschrijdend gedrag, met 33 stellingen. De Volleybalclub Houten had hieruit een enquete met 10 stellingen gemaakt. Deze enquete hebben we als uitgangspunt genomen, de 33 stellingen ook bekeken, en sommige aangepast aan onze korfbalvereniging. Inmiddels hebben we een korte enquete met 11 stellingen gemaakt, waar ook onze vertrouwenspersoon Willy en de CKZ (Commissie Wedstrijd Zaken) input voor heeft gegeven.
Bewust willen we de enquete kort houden zodat mensen sneller geneigd zijn deze in te vullen. Streven is om deze enquete half oktober onder alle leden te verspreiden. Het kan zijn dat bij sommige tieners zowel van de tiener zelf als van de ouder een emailadres in sportlink staat; zij krijgen dan beiden de enquete en mogen die beide invullen. Van een aantal jeugdleden zal alleen de ouder de enquete krijgen. We hopen dat iedereen de enquete zal invullen. Uiteraard vul je de enquete anoniem in.
bron: NOC/NSF