Menu

De nieuwe privacywet

Home - Bestuurlijk - De nieuwe privacywet

De nieuwe privacywet
Zoals je wellicht al weet , gaat op 25 mei nieuwe Europese wetgeving in rond privacy, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Als gevolg van deze wetgeving krijgen ook sportverenigingen extra regels opgelegd voor het zorgvuldig om gaan met persoonsgegevens van hun leden. Bij Victum zijn we de laatste tijd bezig geweest om hiervoor een en ander uit te zoeken en om afspraken op papier te zetten. Zo hebben we bijvoorbeeld een privacy statement opgesteld. Daarnaast sturen we binnenkort een toestemmingformulier naar alle leden/ouders om daarin de privacy voorkeuren aan te geven. Intern worden duidelijke afspraken gemaakt wie welke gegevens mag inzien en mag verwerken. Klik hier om naar onze privacy statement te gaan.

Wat betekent het voor mij als speler/ouder?
– We gaan al onze leden (bij minderjarigen de ouders) vragen om toestemming om foto’s/films en dergelijke, waarop onze leden kunnen staan, te kunnen blijven plaatsen op de website en social media (om onze club te promoten en mensen te informeren).
– De website wordt binnenkort geheel vernieuwd. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan de veiligheid rond de site.
– het aanmeldingsformulier passen we aan. Bij inschrijving moet bijvoorbeeld akkoord worden gegaan met de privacy verklaring.

We gaan hier zo snel mogelijk mee aan de slag.

Wat betekent het voor mij als vrijwilliger?
Elke vrijwilliger binnen de vereniging krijgt het verzoek een ‘vrijwilligersovereenkomst’ te ondertekenen. Hierin staat dat je op een verantwoorde manier om zal gaan met de persoonsgegevens van leden binnen de vereniging.

Heeft u nog vragen of onduidelijkheden? Neem contact op met ondergetekenden via secretaris@victum.nl.

Willem-Jan Brüning en Fabian Middelweerd

(Onze privacy statement is terug te vinden onder: – Clubinfo – Privacy Statement)