Menu
Fijne vakantie en tot volgend seizoen!
2020: Victum 40 Jaar!
Korfbalvereniging Victum
2020: Victum 40 Jaar!

G2 wint verdiend en de G1, D2 en 2de verliezen

Home - Algemeen - G2 wint verdiend en de G1, D2 en 2de verliezen

Vandaag mochten onze beide G teams, aantreden voor hun wedstrijd, en op de woensdagavond, hadden wij goed getraind, en zeker bij de partijvorm erop gehamerd hoe de beide tegenstanders te bekampen. Het was dan ook uniek, dat alle drie de trainers aanwezig konden zijn (voor wie dat nog niet weet, ondergetekende, Bente en Paulien). De G2 moest tegen DVO/Transus G2, en hoewel eruit was gewonnen, is dit toch een lastige tegenstander, zoals uit het verleden wel is gebleken. Wij begonnen met Chantal, Dewi, Jerry en Ryan. DVO maakte het ons direct moeilijk, en ondanks de vele kansen, lukte het ons niet om de score te openen. Maar ineens, ging het lopen, en door doelpunten van Ryan (schot) en Jerry (schot en klein kansje) werd het 3-0. Daarna even niet goed opletten en het werd 3-1. Maar wij raakten daar niet van slag. Zeker het laatste jaar zijn wij gegroeid in ons spel, en dat werpt zijn vruchten af. Jerry wist met twee kleine kansjes de stand op 5-1 te brengen, maar het was DVO dat de ruststand bepaalde op 5-2. De tweede helft kwamen Naomi (voor Chantal) en Stanley (voor Ryan) erin. DVO wist als eerste de korf te vinden, en zo werd het voor een volle tribune spannend, want het kon nog alle kanten op. Maar het was Naomi die met twee schoten de stand op 7-3 bracht (dit waren haar eerste doelpunten), en zo was de wedstrijd gespeeld, en vlak daarna floot Bas af. En zo werd het 7-3.
 
Dan even rust, en voorbereiden op de G1m zij moesten tegen KVZ, en dat is ook een zeer lastige ploeg, uit hadden wij nog met 3-4 gewonnen. Beide ploegen zijn zeker aan elkaar gewaagd. Wij begonnen met Myrthe, Bianca, Elroy en Jeffrey. Elroy (schot) opende de score, en het leek erop of wij zouden uitlopen, maar ineens vanuit het niets viel de gelijkmaker. Daarna hadden wij een licht overwicht, en dat benutte wij goed. Bianca en Jeffrey (beide met een schot, brachten ons op een 3-1 voorsprong, valk voor rust kwam Sietske er nog in voor Myrthe. De ruststand werd dan ook bereikt bij deze stand. De tweede helft, kwamen Pascal (Jeffrey) erin, en gingen wij op jacht naar meer. Maar goed zoals ik al aangaf zijn beide teams aan elkaar gewaagd, en kwam KVZ terug tot 3-3. Pascal (schot) scoorde daarna de 4-3, maar het lukte ons niet om door te drukken en te scoren. Helaas vielen de doelpunten aan de andere kant, en zo werd het eind van de wedstrijd bereikt met een 4-5 nederlaag en dat was jammer. Maar ja dat is ook sport, en plezier met elkaar hebben is ook belangrijk. Wat ook leuk was, dat er toch ook andere leden kwamen kijken dan de ouders, en dat tekent, zoals ik al bij het eerste schreef de sfeer binnen Victum. 
 
Daarna een wedstrijdje rust en even een hapje gegeten. Ik mocht de D2 fluiten, en ik kreeg van de coach (Ilse) netjes de opstelling door. Zij moesten aantreden tegen Nova D2. De D2 begon met Jeftha, Lizzy, Merel, Veerle (aanval), Rodi, Elrah, Frederique en Saar (verdediging). De D2 ging direct voor de korf, maar het was Nova dat de score opende. Jeftha (schot) bracht ons langszij. Maar Nova antwoorde direct, en zo werd het 1-3. Het was voor een D2 wedstrijd, een duel dat in een hoog tempo gespeeld werd, en hoewel Nova de betere kansen kreeg, kwamen wij door doelpunten van Saar en Rodi (beide met een schot) op 3-3. De tweede helft kon dan ook alle kanten op. Maar het was Nova dat de kansen beter benutte en uitliep naar 3-6. Maar zoals het hoort, blijft ook de D2 gaan, en het was Lizzy (schot) die de 4-6 scoorde. Nova gaf direct antwoord herop (4-7). Veerle (schot) scoorde de 5-7, maar het was Nova dat de eindstand op 5-8 bracht. Jammer maar helaas, het was voor het publiek een leuke wedstrijd, en geen zorgen hoor. Als jullie goed naar jullie coaches blijven luisteren en dat ook tijdens de trainingen doen, komt het goed.
 
Dan nog even iets over het tweede, helaas kon ik niet de hele wedstrijd zien, omdat ik met het vijfde onderweg was, maar wat ik wel heb gezien, is dat zij de nummer twee in de poule, Tempo 3, behoorlijk lastig hebben gemaakt. En dat deed ook mij goed, want het tweede heeft veel pech gehad dit zaalseizoen met wedstrijden die telkens met 1 punt verschil werden verloren. Helaas gebeurde dit nu ook weer, namelijk met 15-16. Maar niet getreurd de stijgende lijn is er nog steeds.
 
Theo Bosmans