Blessure?

Korfbal is een blessure gevoelige sport. Acute blessures zoals verdraaien van een knie of verzwikken en kneuzen van enkels komen veel voor. Maar ook schaafwonden aan benen en armen heb je zo opgelopen. Overbelastingsblessures, vaak aan pezen of gewrichtsbanden, treden op als de belastbaarheid van de speler lager is dan de totale belasting van de trainingen en wedstrijden vraagt.
 
Victum heeft afspraken gemaakt met Fysioworkshop Houten. Leden kunnen daar terecht voor gratis preventief advies en een gratis eerste consult bij een blessure (www.fysioworkshop.nl 030-6390204 of info@fysioworkshop.nl).
 
Sinds januari 2010 verzorgt FWH zelfs een Sport Medisch Spreekuur op de club. Op donderdagavonden is Mirjam aanwezig voor diagnose, advies en eventueel behandeling. Het spreekuur wordt druk bezocht. Het voorziet blijkbaar in een behoefte.
 
Aarzel niet om gebruik te maken van de mogelijkheden. Sommige zaken gaan vanzelf over maar in het algemeen geldt: niets doen is achteruitgang.
 
Praktische informatie
In de kantine staat achter de bar de EHBO-koffer met verbandmateriaal. Daarin zitten onder andere pleisters en sterilon (om te ontsmetten).
IJs om te koelen is in de kantine in de diepvries achter de bar. Doe altijd een theedoek of iets dergelijks om het ijs heen.
Tape is tegen inkoopprijs verkrijgbaar bij FWH.
 
Is er meer hulp nodig?
Het telefoonnummer van de dokterspost staat op de binnenkant van de deksel van de EHBO-koffer.
Bij spoed bel je 1-1-2.
 
Voor (preventief) advies kan een speler contact opnemen met Fysioworkshop Houten 030-6390204 of info@fysioworkshop.nl)

Officiële website van de Houtense korfbalvereniging Victum
Copyright 2011 © kv Victum - Houten
Alle rechten voorbehouden
Powered by Drupal, an open source content management system