Instructie Barmedewerkers

Barmedewerkers bij Victum zijn boven de 16 jaar en hebben de verkorte cursus "Sociale Hygiene" of hebben ze het IVA (Instructie Verantwoord Alcoholgebruik) doorlopen (http://www.nocnsf.nl/iva).

Bij de kassa ligt een checklist wat als handvat gebruikt word voor het draaien van bardiensten. Daarin staan een aantal aandachtspunten waarop gelet moet worden tijdens de bardienst.

TIP: Het schoonhouden van de werkomgeving is van groot belang.

In het kort zijn hier wat aandachtspunten waar de barmedewerker op moet toezien:

  • Geen Alcohol voor 14:00 en aan personen onder de 18
  • Niet roken in het pand
  • Bij openen en sluiten moet het geld geteld worden en worden genoteerd.
  • De kleedkamers en toiletten dienen af en toe gecontroleerd te worden.
  • De vaatwasser moet regelmatig worden leeggehaald of gevuld.
  • let op het
    Bijvullen koelkast (nieuwe blikjes/flesjes achteraan zetten)
    Bijvullen snoepkast
    Bijvullen bierkoelkast
  • Tafels controleren (zijn ze schoon, lege bekers blikjes weggooien)
  • Vuilnisbakken binnen controleren (als ze vol zijn legen en nieuwe zak erin)
  • Vuilnisbakken buiten controleren (als ze vol zijn legen en nieuwe zak erin)
  • Keukenblad schoonhouden
  • Rond de frituur en tosti apparaat schoonhouden (vet, kaas en losse frietjes verwijderen, ook van de vloer)
  • Afdruip-rek tap schoonhouden
  • Stoelen, tafels en krukken netjes zetten

Bij twijfel raadpleeg het KC handboek (witte map bij het koffiezet apparaat) of vraag het een KC lid.

Bijgevoegd het Bestuursregelement Alcohol bij K.V. Victum

 

AttachmentSize
Bestuursregelement KV Victum.pdf196.46 KB
Officiële website van de Houtense korfbalvereniging Victum
Copyright 2011 © kv Victum - Houten
Alle rechten voorbehouden
Powered by Drupal, an open source content management system